Pamukkale'de 9 hafız için gül suyu ile ıslatma merasimi

Denizli Pamukkale'de Dokuzkavaklar Kur’an Kursu ile Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitimlerini tamamlayan 9 hafız için gül suyu ıslatma merasimi düzenlendi.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 16:05
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 16:05

Pamukkale'de 9 hafız için gül suyu ile ıslatma merasimi

Pamukkale'de hafızlık merasimi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Dokuzkavaklar Kur’an Kursu ile Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde hafızlık eğitimlerini tamamlayan 9 öğrenci için düzenlenen merasim, aileler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Genç hafızların bu önemli dönüm noktasını kutlayan program, duygusal ve coşkulu anlara sahne oldu.

Program detayları

Programa İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan, Pamukkale İlçe Müftüsü Muhammed Çörekçi, il ve ilçe müftülüklerinden şube müdürleri, okul yöneticileri, Kur’an Kursu Yaşatma Derneği temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Sunuculuğunu İl Vaizi Bekir Özcan'ın yaptığı etkinlikte, hafız öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla sahneye çıkarak yoğun alkış aldı ve salonda duygusal anlar yaşandı.

Programda öğrenciler, eğitimleri boyunca öğrendiklerini hocalarına son kez arz ederek hafızlıklarını belgelediler. Aileler, çocuklarının bu başarısını gururla izledi; gençlerin özgüven ve disiplinleri dikkat çekti.

Asırlık gelenek: hafızlık ıslatması

Merasimin en dikkat çeken bölümü, geleneksel hafızlık ıslatması töreniydi. Gül yaprakları ve gül suyu ile yapılan bu uygulama, yıllardır sürdürülen bir gelenek olarak hafızlık yolculuğunu tamamlayanların sevinçlerini ve toplumun takdirini simgeliyor. Güllü suyun serpiştirildiği anlar, öğrenci ve ailelerin yüzünde tebessüm oluşturdu.

Değer, teşekkür ve hediyeler

Programın ikinci bölümünde Kur’an Kursu yemekhanesinde gerçekleştirilen tilavetin ardından, hafızlığın İslam’daki yeri ve önemi üzerinde duruldu. Konuşmacılar, Kur’an muhafızı olmanın büyük bir sorumluluk olduğu vurgusunu yaparken, gençleri tebrik edip aileleri ve emeği geçen eğitimcilere teşekkür ettiler.

Etkinlikte hafız öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi; eğitim sürecinde emeği geçen Kur’an kursu hocası Bekir Didin de kurs ve dernek yöneticileri tarafından anılarak teşekkür edildi ve günün anısına hediye sunuldu.

DENİZLİ’NİN PAMUKKALE İLÇESİNDE HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN 9 ÖĞRENCİ İÇİN...

DENİZLİ’NİN PAMUKKALE İLÇESİNDE HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN 9 ÖĞRENCİ İÇİN DÜZENLENEN MERASİM, DUYGU DOLU ANLARA SAHNE OLDU. DOKUZKAVAKLAR KUR’AN KURSU İLE ŞEHİT BURHAN ACAR İMAM HATİP ORTAOKULU BÜNYESİNDE EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN HAFIZLIKLAR, GÜL YAPRAKLARI VE SUYUYLA ISLATILDI.

DENİZLİ’NİN PAMUKKALE İLÇESİNDE HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN 9 ÖĞRENCİ İÇİN...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.