Palamutta sezon bereketi Samsun tezgâhlarına yansıdı
Karadeniz'in balık ambarı Samsun limanlarında yeni sezona 1 Eylül'de 'vira bismillah' diyerek başlayan balıkçılar, palamutta beklenen bolluğu satışa taşıdı. Sezonun ilk gününde tanesi 150 TL olarak satılan 400 gramdan başlayan palamutlar, izleyen günlerde hızla ucuzladı; önce 100 TL, bugün ise tezgâhlarda 80 TL seviyesine geriledi.
Fiyatlarda çoklu alımlarla daha avantajlı seçenekler:
Tezgâhlarda uygulanan kampanyalar alımları cazip hale getiriyor. Satıcı Onurcan Köse, palamutların tanesinin 80 TL olduğunu, dört adet alımda toplamın 300 TL yapıldığını ve böylece tanesinin 75 TL'ye indiğini aktardı. Köse, palamutların ağırlığının 400 gramdan başladığını ve balığın küçük olmadığını vurguladı.
Diğer mevsim balıkları ve tüketici yorumu:
Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlara akın ederken, mezgit, barbun ve hamsinin kilosu 100 TL, istavritin kilosu ise 80 TL olarak satışa konuldu. Tüketiciler mevcut fiyatları ekonomiye göre uygun buluyor; bazıları palamut bolluğunun devam etmesi halinde adedinin 50 TL'ye kadar düşebileceğini öngörüyor.
Satıcılar, sezon öncesi sondaj sinyalleri veren bolluğun fiyatlara olumlu yansıdığını, mazot giderleri göz önünde bulundurulduğunda pazardaki seviyenin tüketici için avantajlı olduğunu belirtiyor. Tezgâhlarda çeşitliliğin ve rekabetin sürmesi, kasım ayı başına kadar fiyatlarda dalgalanma yaratabileceğine işaret ediyor.
KARADENİZ’İN BALIK AMBARI SAMSUN’DA İLK GÜN 150 TL’DEN SATILAN 400 GRAMDAN BAŞLAYAN PALAMUTLARIN TANESİ 80 TL, ÇOKLU ALIMLARDA İSE 75 TL’DEN KAPIŞ KAPIŞ SATILIYOR.