DOLAR
42,57 -0,06%
EURO
49,5 -0,08%
ALTIN
5.763,82 0,01%
BITCOIN
3.936.971,64 0,6%

Pakistan, İsrail'in Gazze Kontrolü Kararını Kınadı

Pakistan, İsrail'in Gazze kentini kontrol altına alma kararının insani krizi derinleştireceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 08.08.2025 16:58
Güncelleme Tarihi: 08.08.2025 16:58

Pakistan, İsrail'in Gazze Kontrolü Kararını Kınadı

Pakistan, İsrail'in Gazze Planına Tepki Gösterdi

Pakistan, İsrail hükümetinin Gazze kentinin kontrolünü ele geçirme niyetini kınadı. Başbakan Şahbaz Şerif, Tel Aviv yönetiminin bu kararının bölgedeki insani krizi daha da derinleştireceğini vurguladı.

Şerif'in Açıklamaları

Şerif, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin işgaline ilişkin yeni planını onaylaması üzerine X hesabından bir dizi açıklama yaptı. “İsrail kabinesinin Gazze şehri üzerinde yasa dışı ve gayrimeşru kontrol kurma planını onaylamasını en güçlü şekilde kınıyoruz,” dedi.

Başbakan, “İsrail'in askeri operasyonlarını bu şekilde genişletmesi, Filistin halkına yönelik saldırılarda tehlikeli bir tırmanış anlamına geliyor” ifadesinde bulundu. Ayrıca, İsrail'in Filistin topraklarındaki yasa dışı işgali sürdüğü sürece bölgede barış sağlanamayacağını belirtti.

Filistin Halkına Destek

Şerif, Pakistan’ın Filistin halkının meşru haklarına, özellikle de kendi kaderini tayin hakkına ve Doğu Kudüs'ü başkent yapacak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti.

Uluslararası toplumu da acil müdahale etmeye çağıran Şerif, “İsrail'in yersiz saldırısını derhal durdurması, sivillerin korunması ve Gazze'deki Filistinlilerin ihtiyaç duyduğu insani yardımın ulaştırılması” gerektiğini vurguladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı