Pakistan'ın Belucistan Eyaletinde Trajik Olay
Pakistan'ın Belucistan eyaletinin Barkhan bölgesinde, silahlı bir grubun bir yolcu otobüsünden indirdiği 7 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, yaklaşık 40 kişilik bir silahlı grubun, Barkhan'daki ana otoyolda çeşitli otobüs ve araçları durdurarak, "kimlik kontrolü" yaptığını bildirdi.
Olayda, silahlı grubun durdurduğu otobüsten indirdiği yolculara ateş açtığı ve bu saldırı sonucunda 7 yolcunun yaşamını yitirdiği aktarıldı. Saldırganların olay sonrası kaçtığı ifade edilirken, güvenlik güçlerinin bölgeye hızla ulaştığı belirtildi.
Başbakan Şahbaz Şerif'ten Açıklama
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, yaşanan bu trajik olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Masum ve savunmasız insanlara zarar verenler çok ağır bedel ödemek zorunda kalacaklar" dedi. Şerif, terörizmin ülke genelinde tamamen ortadan kaldırılması konusundaki kararlılıklarını vurguladı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Son yıllarda, özellikle Afganistan sınırında bulunan Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde terör saldırıları ve çatışmaların artış gösterdiği gözlemleniyor.