Pakistan, BM'de İsrail'e Yaptırım Çağrısı Yaptı

Pakistan, Filistin'e saldırılar nedeniyle BM'den İsrail'e yaptırım uygulanmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 19:23
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 19:23

Pakistan, BM'de İsrail'e Yaptırım Çağrısı Yaptı

Pakistan Başbakanı, İsrail'e Yaptırımlar İçin BM'ye Başvurdu

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Filistin'e yönelik saldırılar sebebiyle Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulunarak, İsrail'e silah ve ticaret ambargoları da dahil olmak üzere yaptırımlar uygulanmasını istedi.

İsrail'in Eylemlerine Dikkat Çekti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarında New York'ta bulunan Şerif, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü saldırgan politikaları eleştirdi. Şahbaz Şerif'in Açıklamaları

Başbakan Şerif, "İsrail'i, Gazze'deki soykırım savaşını durdurmaya zorlamalıyız. Ayrıca, Orta Doğu'da daha geniş bir çatışmayı tetikleyecek girişimleri de engellemeliyiz," dedi.

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırıları Kınandı

Şerif, İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırılarını da kınayarak, bu eylemleri gerçekleştiren İsrailli yetkililerin hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Dünya Düzenini Tehdit Eden Sorunlar

Orta Doğu, Avrupa ve diğer bölgelerdeki artan çatışmaların uluslararası güvenliği tehdit ettiğini vurgulayan Şahbaz Şerif, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) etkin bir şekilde terörle mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı