Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Özgür Özel’den ortak bildiriye sert tepki: Milleti kandırıyorlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırılarını kınayan Meclis bildirisine imza atmayan partisinin tutumunu savundu. Özel, AK Parti’nin Meclis’i bilgilendirmemesini eleştirerek, “Hiçbir şey olmamış gibi, sorunu bir A4’e imza atarak çözülmüş gibi göstermek, milleti kandırmaktır.” dedi. Özel, şehitler için milli yas ilan edilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 12:00
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 12:00

Özgür Özel’den ortak bildiriye sert tepki: Milleti kandırıyorlar

Irak’ın kuzeyinde 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarının ardından siyasette ortak bildiri krizi yaşandı. CHP, terör saldırılarını kınayan Meclis bildirisine imza atmayarak, kendi bildirisini yayınladı. CHP’nin bu tutumu, AK Parti ve MHP tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

ÖZEL: BÜYÜK BİR ALGI OPERASYONU VAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eleştirilere yanıt verdi. 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 50’nci yılı nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen anma töreni sonrasında konuşan Özel, “Büyük bir algı operasyonu var.” dedi. ,

Özel, AK Parti’nin Meclis’i bilgilendirmemesini ve sorumluluk almamasını eleştirerek, “CHP, sorumluluğu gereği Meclis’i bilgilendirmeyen AK Parti ile bir A4 kağıdı üzerinde ortaklaşıp da onların yaptıkları eksikliklerini meşrulaştırmaya itiraz etti.” ifadelerini kullandı. Özel, “Hiçbir şey olmamış gibi, sorunu bir A4’e imza atarak çözülmüş gibi göstermek, milleti kandırmaktır.” diye konuştu.

ÖZEL: MİLLİ YAS İLAN EDİLSİN

Özel, şehitler için milli yas ilan edilmesini istedi. Özel, “12 vatan evladı şehit olmuş, kimsenin aklına milli yas ilan etmek gelmiyor. dedi. 

Özel, şehitlerin ailelerine ve millete başsağlığı diledi.