DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.854.554,4 -0,22%

Özelleştirme İdaresi bazı taşınmaz satışlarını ve Aliağa imar planı değişikliğini onayladı

Cumhurbaşkanı kararlarıyla ÖİB ve Maliye'ye kayıtlı bazı taşınmaz satışları ile İzmir Aliağa'daki imar planı değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayın Tarihi: 29.08.2025 11:35
Güncelleme Tarihi: 29.08.2025 11:35

Özelleştirme İdaresi bazı taşınmaz satışlarını ve Aliağa imar planı değişikliğini onayladı

Özelleştirme İdaresinin taşınmaz satışları ve imar planı değişikliği Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı kararları ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı taşınmazların satışları ile bir imar planı değişikliği onaylandı. Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Onaylanan taşınmaz satışları

Ankara, Çankaya (Çayyolu-1 Mahallesi): Mülkiyeti ÖİB adına kayıtlı taşınmazın 150 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Yunus Akat'a satışı uygun bulundu.

Ankara, Çankaya (aynı mahalle): Mülkiyeti ÖİB adına kayıtlı diğer bir taşınmazın 71 milyon lira bedelle en yüksek teklifi sunan SRL İnşaat Taahhüt Turizm Elektronik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.'ye satışı onaylandı.

Ankara, Yenimahalle (Macun-1 Mahallesi): Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı taşınmaz ve üzerindeki yapıların 355 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Irmakçılar Proje İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılmasına onay verildi.

Aydın, Didim (Altınkum Mahallesi): Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmazlar ve üzerindeki metruk binaların 830 milyon lira bedelle en yüksek teklifi sunan Maren Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışı uygun bulundu.

Çorum, Merkez (Karaca köyü): Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı iki farklı taşınmaz ve üzerindeki yapıların 160 milyon lira ve 175 milyon lira bedellerle en yüksek teklifi veren Çorum Şeker Fabrikası AŞ'ye satışı onaylandı.

İzmir, Güzelbahçe (Kahramandere Mahallesi): Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı iki taşınmazın 350 milyon lira ve 420 milyon lira bedellerle en yüksek teklifi sunan Ege Rens İnşaat-Bek Ay Mimarlık Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verildi.

Kocaeli, Kandıra (Kurtyeri Mahallesi): Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmaz ve üzerindeki yapıların 356 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Hasan Bahadıroğlu'na satışı uygun bulundu.

Onaylanan imar planı değişikliği

İzmir, Aliağa (Yukarı Şakran Mahallesi): Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı, özelleştirme kapsamında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği de onaylandı.

Kararlara ilişkin ayrıntılar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı