
Malatya'da Özel Olimpiyatlar Heyecanı
Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Doğu Anadolu Bölge Oyunları, Malatya'da İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.
İnönü Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, üniversitenin 50. yıl kutlamaları çerçevesinde bu organizasyona ikinci kez ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. Oyunlara 10 ilden sporcuların katıldığını belirten Akpolat, "Çevre illerden 128 sporcumuz, Malatya'dan ise yaklaşık 200 sporcumuzun katılımıyla çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu katılım, sporun birleştirici gücünün ve dostluk ile dayanışma ruhunun en güzel örneği" dedi.
Akpolat, yapılacak olan atletizm, bocce, masa tenisi ve futbol branşlarındaki müsabakaların sporcuların azmi ve kararlılığıyla gerçek spor ruhunu göstereceğini de vurguladı. Ayrıca, kültür ve sanat etkinliklerine de önem verdiklerini belirtti.
TÖSSED Özel Olimpiyatlar Türkiye Başkan Yardımcısı Tamer Oyguç, açılışta yapılan halk oyunları gösterisine sporcuların katılım gösterdiğini ifade etti. Oyguç, Başkan Dilek Sabancı'nın etkinliğe katılamadığını ancak selamlarını ilettiğini belirtti. Sportif etkinliklerin kaynaştırıcı gücünü vurgulayan Oyguç, "Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak, sporun gücüyle engelleri aşmaya ve herkesin potansiyelini keşfetmesine olanak sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Betül Akyol'un da selamlamaları ile başlayan etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, Türkiye Futbol Federasyonu Malatya Bölge Müdürü Işılay Çalışan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Murat Ağca ve İletişim Direktörü Ebru Çıdal da yer aldı.
Etkinlik, yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.
Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Doğu Anadolu Bölge Oyunları Malatya'da İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı. Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat (önde sol 3), Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Murat Ağca (sol 2) açılış programına katıldı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Doğu Anadolu Bölge Oyunları Malatya'da İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı. Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat (önde sol 3), Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Murat Ağca (sol 2) açılış programına katıldı.