Özcan Deniz adliye çıkışında konuştu
Sanatçı Özcan Deniz, ailesiyle ilgili hakaret davasında tanık olarak dinlenmek üzere Aydın Adliyesi'ne geldi. Duruşma Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı ve Deniz duruşma sonrası adliye önünde açıklamalarda bulundu.
duruşma ve ifade:
Deniz, kız kardeşi Sibel Deniz Semerci'ye destek olmak amacıyla Aydın'a geldiğini belirterek, davayı 'yersiz ve haksız' olarak nitelendirdi. Tanıklık ettiği duruşmada, kardeşinin sözlerinin hakaret kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini savundu.
Sanatçı açıklamasında, karşı tarafı suçlu gördüğünü ifade ederek, 'Davayla ilgili çok yersiz ve haksız bir dava. Karşı taraf suçlu ama işte bazen böyle kitapta yazan olmadığı için kız kardeşim Sibel şu an burada hakaretten yargılandı. Ettiği şey hakaret de değil. "Metres" demiş. Ondan sonra işte anneme ve küçük kız kardeşim Melek'e. "Bir daha bunları yaparsanız sizi yakarım" demiş. Kız kardeşimin kimseyi yaktığı ettiği yok, annedir. Kendi halinde bir hayatı vardır. Burada anneme yapılan zulmü görmüş, bilmiş ve buna müdahale etmiş bir kızdır. Ve söyledikleri de tamamen o an koruma amaçlı. Kız kardeşini, en küçük kız kardeşini bu zalimlerden korumak için yapılmış bir cümledir, durum bu. Ben de destek için geldim, tanık olarak geldim,' şeklinde konuştu.
mahkemenin kararı:
Mahkeme, sanık Sibel Deniz Semerci hakkında ön ödeme ihtaratı (uyarısı) yapılmasına karar verdi. Mahkeme kararına göre, Semerci'nin ön ödemeyi gerçekleştirmesi halinde davanın düşmesi bekleniyor.
Deniz'in açıklamaları, davanın aile içi dinamikleri ve tarafların birbirine ilişkin iddiaları üzerinden şekillendi. Sanık savunmaları ve mahkeme sürecinin nasıl ilerleyeceği, ön ödemenin yapılıp yapılmamasına göre belli olacak.
AYDIN’DA KARDEŞİ SİBEL DENİZ SEMERCİ HAKKINDA AÇILAN HAKARET DAVASINDA TANIK OLARAK DİNLENEN ÖZCAN DENİZ, DURUŞMA SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMADA DAVAYI “YERSİZ VE HAKSIZ” OLARAK NİTELENDİREREK KARDEŞİNE DESTEK VERDİĞİNİ SÖYLEDİ.