Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,09 0,21%
ALTIN
2.522,85 1,39%

Oyunseverlere müjde! Xbox’ın yeni oyunları PS5’e geliyor!

Xbox'ın Hi-Fi Rush oyununun 19 Mart'ta PS5'e geleceği öğrenildi. Ayrıca, Sea of Thieves oyunu ise 30 Nisan'da PS5'e gelecek. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 22.02.2024 10:37
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 18:01

Oyunseverlere müjde! Xbox’ın yeni oyunları PS5’e geliyor!

Xbox'a özel eski Hi-Fi Rush’ın 19 Mart'ta PS5'e geleceği duyuruldu. Birçok kişi duyurunun dün üçüncü parti oyunlara odaklanan Nintendo Direct sırasında yapılmasını beklese de Bethesda, haberi birkaç saat sonra doğruladı.

Direktif sırasında Pentiment ve Grounded'un Switch'e bağlı olduğu ortaya çıktı. Her iki oyun da sırasıyla 22 Şubat ve 16 Nisan'da PS4 ve PS5'e gelecek. Grounded Xbox, PlayStation, Nintendo Switch ve PC arasında çapraz oyun desteğine sahip olacak.

Bu arada Microsoft, diğer platformlara geçiş yapan dördüncü oyunun 30 Nisan'da PS5'e gelecek olan Sea of Thieves olduğunu açıkladı. PS5, Xbox ve PC arasında çapraz oynamayı destekleyecek.

Hi-Fi Rush, Microsoft'un oyunu aynı gün Xbox ve PC'de duyurması ve piyasaya sürmesiyle 2023'ün başlarında çıkış yaptı. Ritim tabanlı beat-'em-up, büyük ölçüde harika görselleri ve müzikleri sayesinde kısa sürede bir hayran kitlesi buldu. Game Pass'te ekstra ücret ödemeden hemen kullanılabilir olması da buna yardımcı oldu.

oyun

DİĞER KONSOLLARDA DAHA FAZLA BİRİNCİ PARTİ OYUN YAYINLANACAK

PS5 sürümü, Arcade Challenge güncellemesindeki iki ekstra mod da dahil olmak üzere tüm içeriği içerecek. Dijital deluxe sürüm daha fazla kozmetik içerecek ve yükseltmeler için harcama yapabileceğiniz ek Gears sağlayacak.

Microsoft, oyun bölümünün kârını iyileştirmek istiyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda toplu işten çıkarmalar gerçekleştirdi ve Activision Blizzard'ın gelirlerini bu amaçla bünyesine kattı.

Bu strateji doğrultusunda, Xbox liderlerinin geçtiğimiz günlerde diğer konsollarda daha fazla birinci parti oyun yayınlayacaklarına dair söylentiler doğrulandı. Bu ayın başlarında dört oyunun büyük ayrımı aşacağı açıkladı. Fakat Starfield ve Indiana Jones and the Great Circle'ın aralarında olmayacağını doğrulamak dışında oyunların adlarından söz edilmesi reddedildi.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, dört oyunun da Xbox ve PC'de en az bir yıldır piyasada olduğunu ve bu platformlarda "tam potansiyellerine" ulaştıklarını söyledi. İki oyunun da (Grounded ve Sea of Thieves) topluluk odaklı/çok oyunculu oyunlar olduğu biliniyor.

Hi-Fi Rush, Microsoft'un hem stüdyo Tango Gameworks'ün hem de yayıncı Bethesda Softworks'ün ana şirketi olan ZeniMax Media'yı satın almasından çok önce geliştirilmekte olduğu için ikinci kategoriye giriyor.