Ovacık'ta ayı yeniden görüntülendi
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yaklaşık 4 yıldır zaman zaman yerleşim alanlarına kadar inen ayı, yeniden vatandaşlar tarafından görüntülendi. Hayvanın yıllardır aynı bölgede görülmesi, bölge sakinlerinin onu yakından tanımasına yol açtı.
bölge sakinlerinin gözlemi:
Mahallede yaşayanlar, ayının yerleşim çevresinde dolaşmasına alışkın olduklarını belirtti. Görüntülerde ayının insanlara karşı saldırgan davranış sergilemediği ve kısa süre sonra doğal yaşam alanına geri döndüğü görülüyor.
görüntülenme anı ve davranışı:
Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan kayıtlarda, ayı bir süre yerleşim alanı etrafında dolaştıktan sonra bölgeden ayrılıyor. Yıllardır aynı bölgede görülmesi, hayvanın mahalle halkı için tanıdık bir sima haline gelmesine neden oldu.
OVACIK'IN SEVİMLİ KONUĞU AYI YİNE GÖRÜNTÜLENDİ