Otuz yıllık evlat hasreti Ecrin Su ile son buldu

Erzurum'da 30 yıllık evliliklerinde 8 çocuğunu düşükle kaybeden Ali ve Firget Ekiz, 2024'te koruyucu aile olarak 1,5 yaşındaki Ecrin Su'yu kucaklarına aldı.

Yayın Tarihi: 07.09.2026 14:06
Güncelleme Tarihi: 07.09.2026 14:06

Otuz yıllık evlat hasreti Ecrin Su ile son buldu

Otuz yıllık bekleyişin sonu

Erzurum'da 30 yıllık evlilikleri boyunca çeşitli rahatsızlıklar ve düşükler nedeniyle 8 bebeklerini kaybeden Ali Ekiz (54) ve eşi Firget Ekiz (52), tüm tedavilere rağmen öz çocuk sahibi olamadı. Yılların getirdiği hasret, 2024 yılında attıkları bir adımla sonlanmaya başladı.

Çift, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne koruyucu aile olmak için başvurdu. Yapılan değerlendirmelerin ardından 1,5 yaşındayken koruyucu aile modelinde kucaklarına aldıkları Ecrin Su, evlerine çocuk neşesini getirdi.

koruyucu aile kararının süreci:

2024'te başlayan süreçte yetkililer tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ecrin Su, Ekiz çiftinin yanına verildi. Aile, koruyucu aile sürecinin hem kendileri hem de çocuk için doğru bir adım olduğunu, Sosyal Hizmetler birimlerinin destek ve yönlendirmesinin belirleyici olduğunu belirtti. Çift, sürece dair memnuniyetlerini ve kurum çalışanlarına teşekkürlerini dile getirdi.

aile yaşamında yaşanan değişim:

Bugün 3 yaşına basan Ecrin Su, aile için artık öz çocuklarından ayırt edilmediğini, evin neşesi haline geldiğini yaşadıklarıyla gösteriyor. Ali Ekiz, koruyucu aile olmanın gurur verici olduğunu vurgulayarak tereddüt yaşayan ailelere başvurmaları çağrısında bulundu. Firget Ekiz ise yıllarca süren kayıpların ardından Ecrin Su'nun gelişinin kendileri için büyük mutluluk ve huzur kaynağı olduğunu ifade etti.

Çift, koruyucu aile olmanın hem çocuklar hem de aileler için karşılıklı ihtiyaçları karşıladığını belirtiyor; çocukların sevgiye, ailelerin ise çocukların neşesine ihtiyaç duyduğunu söylüyorlar. Ali ve Firget Ekiz, tereddüt eden ailelerin desteklenmesi ve başvuru süreçlerinin kolaylaştırılmasının daha fazla çocuğun sıcak bir aile ortamına kavuşmasını sağlayacağını kaydetti.

Sonuç olarak, 30 yıllık evlat hasreti, koruyucu aile modeliyle son buldu; Ekiz ailesi ve Ecrin Su birbirlerinin hayatında önemli bir yer edindi ve çift, benzer durumdaki ailelere bu yolu cesaretle denemelerini tavsiye ediyor.

8 bebeklerini anne karnında kaybeden çiftin 30 yıllık çocuk hasreti Ecrin Su ile son buldu

8 bebeklerini anne karnında kaybeden çiftin 30 yıllık çocuk hasreti Ecrin Su ile son buldu

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.