Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Otomobiller için geliştirilen 8K çözünürlükteki ekran konsolun tümünü kaplıyor!

BOE'nin araçlar için geliştirdiği en yeni ekran 8K çözünürlükte 45 inç ve ön konsolun tamamını kaplıyor.

Yayın Tarihi: 15.01.2024 16:54
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 16:54

Otomobiller için geliştirilen 8K çözünürlükteki ekran konsolun tümünü kaplıyor!

BOE'nin Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) sergilediği 50 tüketici elektroniği ürünü arasında, sürücü panelini, merkezi kontrolü ve yolcu panelini tek bir ekranda birleştiren bir otomobilin gösterge paneline uzanan 45 inç 8K ekran da yer aldı.

Akıllı kokpit teknolojisi ilerlemeye devam ediyor ve popüler elektrikli araçlara entegrasyonu alanı yönlendirmeye devam edecek. Bu bağlamda BOE, yeni ekranının bir otomobilin ne kadar kolay bir şekilde "deneyimsel üçüncü bir alana" dönüşebileceğini göstermesini amaçlıyor.

Ekran günler önce, yaklaşık 25 bin dolardan başlayan tamamen elektrikli orta boy bir sedan olan Geely Galaxy E8'de görücüye çıktı. BOE, kenarlıksız akıllı kokpit ekranının 8K çözünürlüğe sahip retina seviyesine yakın bir ekrana sahip olduğunu söyledi. Geely Galaxy E8'in birleşik ekranının her bir bölümü, ekrana entegre dokunmatik ile bağımsız olarak çalışıyor.

BOE, tasarımın bileşen sayısını ondan yediye düşürdüğünü, ağırlıktan 1 kilogram tasarruf sağladığını ve 7,5 mm ince çerçeveyle 9,8 mm kalınlığında bir profil elde ettiğini söylüyor.

otomobil

ŞİRKET ARAÇ İÇİ YENİ TEK PARÇA EKRANINI DA TANITTI

Bu ekran, akıllı kokpit teknolojisindeki gelişmelerin en son örneği olarak tanıtılıyor. Merkezi konsol mekanik bir arayüzden sürücü ile araç arasındaki etkileşimi kolaylaştıran dokunmatik panellere dönüşüyor.

OEM, ayrıca CES'te 90Hz yenileme hızı, milyon düzeyinde kontrast oranı ve 1500 nit parlaklıkla eşleştirilmiş artırılmış çözünürlüğe sahip 45 inç 9K Oxide Mini LED araç içi tek parça ekranını da tanıttı. Üstelik 9K kavisli ekran önceki modele göre yüzde 20 ila 30 daha az güç kullanıyor.

Geely Galaxy E8'deki ekran, en azından aracın satılacağı Çin'de, muhtemelen aracın ilk çıkışından itibaren aracın içindeki yerini alacak. Saf elektrikli sedan, Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i tarafından desteklenen ve en çok satan modelleri üreterek rekabeti yoğunlaştıran dünyanın en büyük EV üreticisi BYD'ye karşı koymayı amaçlıyor.