Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Otomobil üreticilerine elektrikli araçlara geçiş için daha fazla zaman tanınacak!

ABD Çevre Koruma Ajansı tarafından geçen yıl önerilen egzoz emisyonlarına ilişkin katı kuralların gevşetilebileceği ve bu kapsamda, otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara geçişi konusunda daha esnek davranılabileceği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 19.02.2024 10:37
Güncelleme Tarihi: 19.02.2024 10:37

Otomobil üreticilerine elektrikli araçlara geçiş için daha fazla zaman tanınacak!

ABD’de Biden yönetimi geçen yıl Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından önerilen egzoz emisyonu sınırlarını gevşetmeyi planlıyor ve otomobil üreticilerine gazla çalışan otomobillerden çok daha fazla elektrikli araç satmaları gerekmeden önce daha fazla zaman tanıyor. EPA tarafından önerilen düzenlemeler uyarınca, elektrikli araçların 2032 yılına kadar yeni otomobil ve hafif kamyon satışlarının yüzde 67'sini oluşturması gerekecek.

ev

2030'DAN SONRA ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞLARININ BÜYÜK ÖLÇÜDE ARTMASI GEREKECEK

The New York Times'ın haberine göre, değişikliklerin üreticileri elektrikli araç satışlarını hemen artırmaya zorlamak yerine, 2020'li yılların geri kalanında daha kademeli bir geçiş yapmalarına olanak sağlayacağını söyledi. Ancak 2030'dan sonra elektrikli araç satışlarının büyük ölçüde artması gerekecek. Otomobil üreticileri, elektrikli araçların mevcut maliyetinin ve şarj altyapısının eksikliğinin, EPA tarafından önerilenler gibi aşırı hedeflere ulaşmanın önünde durduğunu savunuyor. Geçen yıl, ABD'de satılan yeni otomobillerin sadece yüzde 7,6'sının elektrikli araç olduğu belirtiliyor.

Değişikliğin kısmen, Biden için kilit bir destek alanı olarak görülen bir demografiyi temsil eden ve diğer endişelerin yanı sıra yeni elektrikli araç tesislerini sendikalaştırmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını ifade eden işçi sendikalarını yatıştırmak için bir hamle olmasının muhtemel olduğu düşünülüyor. Kurallar henüz kesinleşmemiş olsa da ilkbaharda yayınlanması bekleniyor.