Otluk yangını fabrika bahçesine sıçradı, itfaiye müdahalesiyle söndürüldü
Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi girişinde başlayan otluk yangını, atıl durumdaki bir fabrikanın bahçesine sıçradı. Yükselen dumanlar kentin birçok noktasından görüldü.
Olayın gelişimi
Olay yerine çevredekilerin bildirmesi üzerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Alevler kısa sürede bahçe içerisinde bulunan plastik ve ahşap malzemeleri tutuşturdu ve yangın hızla yayıldı.
Müdahale ve hasar
İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu alevler kontrol altına alındı. Yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangın fabrikanın yapısına sıçramadan söndürüldü. Müdahale sonucu büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
İnceleme
Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Otluk yangınlarının rüzgâr, kuru bitki örtüsü ve çevredeki yanıcı maddelerle hızla büyüyebildiği; bu tür olaylarda erken ihbar ve hızlı müdahalenin önem taşıdığı değerlendirildi.
AFYONKARAHİSAR’DA OTLUK ALANDA ÇIKAN YANGIN ATIL DURUMDAKİ BİR FABRİKANIN BAHÇESİNE SIÇRADI. BAHÇE İÇERİSİNDE PLASTİK VE AHŞAP MALZEMELERİNİN TUTUŞMASI SONRASI İTFAİYE ALARMA GEÇERKEN, OLAYDA METRELERCE YÜKSEĞE ÇIKAN DUMANLAR İSE NEREDEYSE KENTİN HER TARAFINDAN GÖRÜNDÜ.