Osmaniye'de sabah başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi
Osmaniye'de sabah saatlerinde başlayıp yaklaşık olarak 5 saat boyunca etkisini sürdüren sağanak, kent merkezinde ve bazı mahallelerde taşkına neden oldu. Yağış sebebiyle birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti ve bazı araçlar yollarda mahsur kaldı.
Cebeli Bereket Konteyner Çarşısı'nda esnafın zararları:
Özellikle Cebeli Bereket Konteyner Çarşısında çok sayıda iş yeri su altında kaldı. Esnaf, dükkânlarına dolan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışırken, bazı elektronik eşyaların ve iş yerlerindeki malzemelerin zarar gördüğü bildirildi. Esnafın tahliye ve temizleme çalışmaları fotoğraf ve video kayıtlarına yansıdı.
Elektronik dükkânı sahibi Harun Karakuş, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Konteyner çarşıdayız. Dükkanımızı su bastı, gördüğünüz gibi. Yazın ortasında böyle bir yağmurun ilk defa yağdığını görüyoruz. Logarlar tıkanmış, her yeri su bastı. Elektronik dükkânımızdaki her şey suyun içinde kaldı. 2-3 saattir her yeri temizlemeye çalışıyorum. Elimden geldiğince temizledim. Bu esnada da logardan çıkan çardın arabama girdi. İtfaiye ekiplerini aradım. Şu anda beklemedeyim. İnşallah gelirler, bekliyoruz."
Yollarda ve sanayi sitesinde yaşananlar:
Kentin farklı noktalarında oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı, bazı araçlar yolda kaldı. Sanayi sitesinde biriken su, günlük yaşamın olağan akışını etkilerken ilginç görüntüler ortaya çıktı; bazı esnaflar, oluşan göletlere oltayla balık tutuyormuş gibi yaparak anı cep telefonu kamerasına kaydetti.
Vatandaşlar ve esnaf, yağışın süresi ve etkisine şaşırdıklarını belirtirken, bazı yerlerde elektrik kesintileri yaşandığı ve bunun nedeniyle beyaz eşya ile elektronik cihazlarda arızalar meydana geldiği bildirildi. Feriha Atalay yaşananlarla ilgili, "Cebeli Bereket Konteyner çarşıdayız 5 saattir aralıksız yağan yağmur nedeniyle mağdur durumdayız. Elektriğin sürekli gelip gitmesi nedeniyle buzdolabımız arızalandı, bazı elektrikli aletlerimiz de zarar gördü. Temmuz ayının bu zamanlarında yağmurun bu şekilde 5 saat aralıksız yağması gerçekten enteresan. Ama Allah’ın takdiri ilahisi, yapacak hiçbir şeyimiz yok. Allah’tan gelen boynumuz kıldan incedir" diye konuştu.
Esnafın çoğu, suyu tahliye etmek ve hasarı en aza indirmek için kendi ekipman ve yöntemleriyle çalışırken, bölgede acil müdahale ve altyapı temizliği talepleri öne çıktı. Olayın ardından lokasyonlarda temizlik ve zarar tespit çalışmaları sürüyor.
ŞİDDETLİ YAĞIŞ OSMANİYE’Yİ VURDU, ARAÇLAR VE İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA KALDI