Osmaniye'de 'kaynak' yapan sürücülere ceza
Osmaniye'de trafik ekipleri, sürücüler arasında "kaynak yapmak" olarak adlandırılan ve geçme kurallarını ihlal eden tehlikeli manevralara karşı denetimleri sıklaştırdı. Uygulama, kent genelinde trafik güvenliğini artırmayı ve olası kazaları önlemeyi hedefliyor.
Denetim yöntemleri ve koordinasyon
Denetimler, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile drone destekli hava araçları kullanılarak trafik akışı hem havadan hem de sabit noktalardan anlık izlendi. Bu sayede geçme kurallarını ihlal eden manevralar tespit edildi.
Uygulama sonuçları ve yetkili açıklamaları
Denetimler sırasında geçme kurallarını ihlal ettiği belirlenen sürücülere, ilgili hükümler doğrultusunda Karayolları Trafik Kanunu uyarınca idari para cezası uygulandı. Yetkililer, bu tür kural ihlallerinin ciddi trafik kazalarına zemin hazırladığına dikkat çekerek, sürücülerin kendi güvenlikleri ve diğer yol kullanıcılarının can güvenliği için trafik kurallarına titizlikle uyması gerektiğini vurguladı.
Yetkililer ayrıca denetimlerin kesintisiz şekilde devam edeceğini bildirdi ve sürücülere kurallara uyma çağrısında bulundu.
OSMANİYE’DE ‘KAYNAK’ YAPAN SÜRÜCÜLERE CEZA YAZILDI