Transfer hamlesinin detayları:
Osmanelispor, 2026-2027 futbol sezonunda Profesyonelliğe Geçiş Ligi (PGL)'de Bilecik'i temsil etmeye hazırlanırken transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp, 2025-2026 sezonunda Bilecik 1. Amatör Lig'de şampiyon olarak PGL'ye yükselmiş ve daha önce Bodrumspor ile Sakaryaspor'dan birer oyuncu olmak üzere toplam 8 ismi kadrosuna katmıştı. Yeni dönemde takım, üç isimle daha anlaşma sağladı: Faruk Erdoğan, Muhammed Bal ve Baran Özdemir.
Faruk Erdoğan için yönetim, oyuncunun oyun görüşü, saha içindeki doğru tercihleri ve çok yönlü oynayışıyla takıma önemli katkı vereceğine inanıyor. Muhammed Bal ise teknik kapasitesi, bire birde etkili çalım yeteneği ve güçlü oyun görüşüyle kadroya katıldı. Kulüp, genç ve yetenekli orta saha oyuncusu Baran Özdemir'in de dinamizmi ve oyun görüşüyle orta sahaya güç katmasını bekliyor.
Genel kaptan Hasan Koç'un görevi:
Osmanelispor'un çeyrek asırlık çınarı ve yaşayan efsanesi Hasan Koç, yeni sezonda takımın genel kaptanlık görevine getirildi. Yönetim bu atamayla hem saha içi deneyimin hem de kulüp içinde oluşan kültürel mirasın genç oyunculara aktarılmasını hedefliyor.
Kulüp Başkanı Akın Okumuş, transferlerle ilgili yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarının sonuna geldiklerini ve takıma katılan oyunculara başarı dileklerini iletti. Okumuş, ayrıca Hasan Koç'a yeni görevinde üstün başarılar dilediğini belirtti.
Osmanelispor, PGL mücadelesi öncesinde hem genç yeteneklere yatırım yaparak hem de kulübün köklü ismini kaptanlık konumuna getirerek kadro dengesini kurmayı amaçlıyor. Kulüp yönetimi ve teknik ekip, yapılan takviyelerin takımın rekabet gücünü artıracağına inanıyor.
OSMANELİSPOR'UN YAŞAYAN EFSANESİ 'DAYI' LAKAPLI HASAN KOÇ