Ortak akılla yönetilecek bir MTSO vizyonu

MTSO başkan adayı Mahmut Boyraz, Birlik Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaret ederek ortak akıl ve tüm paydaşların söz sahibi olduğu bir yönetim hedefini paylaştı.

Yayın Tarihi: 31.08.2026 21:20
Güncelleme Tarihi: 31.08.2026 21:20

Ortak akılla yönetilecek bir MTSO vizyonu

Boyraz, paydaş temelli yönetim sözü verdi

Mahmut Boyraz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkanlığına adaylığını sürdürürken saha çalışmaları kapsamında Birlik Vakfı Malatya Şubesini ziyaret etti. Toplantıda vakıf başkanı Mehmet Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Boyraz, seçim sürecinin son ayına girildiğini belirtti.

ziyaretin içeriği:

Boyraz, yaklaşık iki buçuk aydır devam eden seçim çalışmalarının değerlendirmesini yaptı ve odanın, yalnızca ticaret ve sanayi alanındaki aktörlerin değil, kentin tüm dinamiklerinin sorumluluğunu paylaşan bir kurum olarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ziyarette vakfın gençlere yönelik eğitim, burs ve kurs imkânlarına dair görüş alışverişinde bulunuldu.

yönetim anlayışı ve ortak akıl:

Başkan adayı, yönetim anlayışlarının temelinin ortak akıl ve istişare olduğunu belirterek şunları söyledi: "Biz, tek kişinin yönetimine dayalı bir sistem değil; tamamen Malatya’nın menfaatlerini esas alan bir yapı oluşturmak istiyoruz." Boyraz, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, organize sanayi bölgesinin, esnaf odalarının, ticaret borsasının ve ilgili tüm paydaşların aynı masa etrafında buluşacağı bir model teklif ettiğini aktardı.

Boyraz ayrıca Odaların ve meslek kuruluşlarının kentin sorunlarına müdahil olması gerektiğini belirterek, çözüm önerilerinin ortak akılla şekillendirilmesinin önemine değindi. Vakıfla kurulacak diyalog ve iş birliğinin, gençlerin eğitimine yönelik projeler başta olmak üzere sosyal ve kültürel alandaki girişimleri güçlendireceğini söyledi.

Mehmet Yıldırım ise Birlik Vakfı olarak gençlerin eğitim ve kişisel gelişimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini, üniversite öğrencilerine burs ve kurs imkânları sunduklarını ve Malatya’nın sosyal-kültürel gelişimine katkı sağladıklarını ifade etti. Yıldırım, Boyraz ve ekibine seçim sürecinde başarı dileyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Toplantı, MTSO adayının kent paydaşlarıyla kurmak istediği istişare ağı ve ortak akıla dayalı yönetim hedefinin altını çizmesiyle sona erdi.

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (MTSO) BAŞKAN ADAYI MAHMUT BOYRAZ, SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA...

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (MTSO) BAŞKAN ADAYI MAHMUT BOYRAZ, SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA BİRLİK VAKFI MALATYA ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.