Ordu Gülyalı'da 17 bin 640 uyuşturucu hap ele geçirildi; iki şüpheli tutuklandı

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde jandarma operasyonunda 17 bin 640 uyuşturucu hap, 1 gram kubar esrar ve 50 fişek ele geçirildi; iki kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 06.12.2025 09:26
Güncelleme Tarihi: 06.12.2025 09:26

Ordu Gülyalı'da 17 bin 640 uyuşturucu hap ele geçirildi; iki şüpheli tutuklandı

Ordu Gülyalı'da 17 bin 640 uyuşturucu hap ele geçirildi

Ordu'da jandarma ekipleri tarafından yürütülen uyuşturucu operasyonunda, 17 bin 640 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gülyalı ilçesinde gerçekleştirildi.

Operasyon ve ele geçirilenler

Jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 17 bin 640 adet uyuşturucu hap, 1 gram kubar esrar ve 50 adet tabanca fişeği bulundu. Araçta bulunan şüpheliler, S.Ş. (32), B.Y. (40) ve A.B. (28) olarak kaydedildi.

Adli süreç

Operasyon kapsamında gözaltına alınan üç şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Karakoldaki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi; B.Y. ve A.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, S.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yerel önemi ve değerlendirme

Ele geçirilen 17 bin 640 adet uyuşturucu hap miktarının, Ordu'da tek seferde yakalanan en yüksek miktar olduğu belirtildi. Bu düzeydeki bir el koyma, yerel düzeyde arzı kısıtlayarak dağıtım ağlarına yönelik soruşturmaların derinleşmesine yol açabilir. Yetkili kurumların koordineli çalışması ve adli sürecin ilerleyişi, olayın bölgedeki etkisini belirleyecek önemli unsurlar olarak öne çıkıyor.

ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MADDE

ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MADDE

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.