ordu'da trafik denetimleri: 16 bin 355 araç kontrol edildi, hız ve kemer ihlalleri öne çıktı

Ordu'da bir haftalık trafik denetiminde 16 bin 355 araç kontrol edildi; hız, emniyet kemeri ve kask ihlalleri öne çıktı, 3 bin 240 sürücüye işlem yapıldı.

Yayın Tarihi: 25.08.2026 10:11
Güncelleme Tarihi: 25.08.2026 10:11

ordu'da trafik denetimleri: 16 bin 355 araç kontrol edildi, hız ve kemer ihlalleri öne çıktı

Denetim sonuçları:

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin son bir haftalık denetimlerinde 16 bin 355 araç ve sürücü kontrol edildi. Denetimlerin hedefi trafik kazalarını azaltmak ve sürücü davranışlarını düzenlemek olarak belirtildi.

İl genelinde, bir haftalık dönemde 57 yaralanmalı ve 1 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği; bu kazalarda toplam 96 kişinin yaralandığı, 2 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

Uygulanan cezalar ve öne çıkan ihlaller:

Denetimler kapsamında ekipler; 41 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 42 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 22 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten ceza uyguladı. Ayrıca 85 sürücü kırmızı ışık ihlalinden, 690 sürücü hız sınırını aşmaktan, 194 sürücü seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 434 sürücü emniyet kemeri kullanmamaktan ve 164 motosiklet sürücüsü kask kullanmamaktan işlem gördü. Yine 80 araç sürücüsüne yüksek sesle müzik dinlemekten ceza yazıldı.

Toplamda denetimler sonucunda 3 bin 240 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden işlem yapıldı, 49 araç trafikten men edildi ve 41 sürücü belgesine el konuldu.

Denetimlerin sürdürülebilirliği ve beklentiler:

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri denetimlerin devam edeceğini ve özellikle hız, emniyet kemeri kullanımı ile kask takma konularında farkındalık artırılmasının önemine vurgu yaptı. Denetim verileri, hız ve kemer ihlallerinin kazaların önlenmesinde kritik rol oynadığını gösteriyor, bu nedenle hem denetimlerin sürekliliği hem de kamu bilincinin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

ORDU’DA TRAFİK EKİPLERİNCE SON BİR HAFTADA YAPILAN DENETİMLERDE 16 BİN 355 ARAÇ VE SÜRÜCÜSÜ...

ORDU’DA TRAFİK EKİPLERİNCE SON BİR HAFTADA YAPILAN DENETİMLERDE 16 BİN 355 ARAÇ VE SÜRÜCÜSÜ KONTROL EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.