Ordu'da teleferik hattında kurtarma tatbikatı

Ordu'da Boztepe İstasyonu'nda gerçekleştirilen teleferik kurtarma tatbikatında ekipler halat ve tırmanma yöntemleriyle mahsur yolcuları kontrollü şekilde tahliye etti.

Yayın Tarihi: 14.04.2026 11:38
Güncelleme Tarihi: 14.04.2026 11:51

Ordu'da teleferik hattında kurtarma tatbikatı

Ordu'da teleferik hattında kurtarma tatbikatı

Ordu'da bulunan teleferik hattında gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı, olası arıza ve kaza senaryolarına yönelik hazırlıkların test edilmesi amacıyla yapıldı. Tatbikat öncesinde bölgeye geniş güvenlik önlemleri alındı ve operasyonun güvenli şekilde yürütülmesi için planlamalar tamamlandı.

Tatbikatın işleyişi

Senaryo kapsamında, sahilden yaklaşık 10 dakika uzaklıktaki hatta arıza yaşayan kabinde bulunan vatandaşlara ulaşmak üzere ekipler, direklere tırmanarak halat sistemleriyle kabinlere ulaştı. Kabinde yaralı olduğu belirtilen kazazedeler, ekiplerin kontrollü müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edilerek aşağıda hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi.

Operasyon boyunca ekiplerin hızlı ve koordineli çalışması dikkat çekti; çevre güvenliğinin sağlanması, yüksekte çalışma ve tahliye süreçleri planlandığı şekilde uygulandı.

Katılımcı ekipler

Tatbikata Boztepe İstasyonu merkezli olarak; Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve acil sağlık ekipleri katıldı. Ekipler, ortak koordinasyon içinde tatbikatı tamamladı ve uygulamaların etkinliği değerlendirildi.

ORDU’DA BULUNAN TELEFERİK HATTINDA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN KURTARMA TATBİKATI...

ORDU’DA BULUNAN TELEFERİK HATTINDA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN KURTARMA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ORDU’DA BULUNAN TELEFERİK HATTINDA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN KURTARMA TATBİKATI...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.