Ordu’da Osmanlı’nın mukaddes emanetleri fuayede ziyarete açıldı

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Ordu Büyükşehir fuayesinde 37 parçayla Osmanlı'nın mukaddes emanetleri sergisi 30 Ağustos'a kadar ziyarete açık.

Yayın Tarihi: 23.08.2026 15:08
Güncelleme Tarihi: 23.08.2026 15:08

Ordu’da Osmanlı’nın mukaddes emanetleri fuayede ziyarete açıldı

Sergi açıldı

Ordu'da, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında hazırlanan Osmanlı’nın Mukaddes Emanetleri sergisi Ordu Büyükşehir Belediyesi Binası Fuaye Alanında ziyaretçilere açıldı. Açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler birlikte gerçekleştirdi.

Sergide, Osmanlı Dönemi'nden günümüze ulaşan toplam 37 mukaddes emanet yer alıyor; eserler hem tarihsel hem de manevi değerleriyle dikkat çekiyor.

Öne çıkan eserler:

Sergide yer alan parçalar arasında Kâbe örtüsü parçası, Kâbe iç örtüsü, hac vekâletnamesi, Sakal-ı Şerif mahfazası, Ravza-i Mutahhara örtüsü, feraşet çantası, Kur’an-ı Kerim ve Kâbe anahtarı kesesi gibi kutsal değere sahip objeler bulunuyor. Bu eserler, ziyaretçilere Osmanlı'nın dini ve kültürel mirasının somut örneklerini sunuyor.

Ziyaret bilgileri ve önem:

Sergi, halkın ziyaretine açık olarak düzenlenmiş olup ziyaretler 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Mekân olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Binası Fuaye Alanı kullanılıyor.

Manevi değeri yüksek bu emanetlerin bir arada sergilenmesi, hem tarih meraklıları hem de inanç turizmi açısından kente gelenler için önemli bir fırsat sunuyor; etkinlik, Türkiye Kültür Yolu Festivali programı çerçevesinde Ordu'nun kültürel canlılığını artırmayı hedefliyor.

ALPASLAN VE GÜLER, FUAYE ALANINDA DÜZENLENEN "OSMANLI’NIN MUKADDES EMANETLERİ" SERGİSİNİ...

ALPASLAN VE GÜLER, FUAYE ALANINDA DÜZENLENEN "OSMANLI’NIN MUKADDES EMANETLERİ" SERGİSİNİ GEZDİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.