Ordu'da Fındık Fiyatları Stabil Seyrediyor
Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatları kilogram başına 125 lira olarak işlem görmekte. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 randımanlı fındığın bu fiyatla satışa sunulduğunu belirtti.
Fiyatların Yatay Seyri
Fındık fiyatlarının son günlerde yatay bir seyir izlediğini ifade eden Soydan, üreticilerin bu fiyatlardan ürünlerini satmayı tercih etmeden bekletmeyi seçtiklerini dile getirdi. Hâlâ üreticilerin depolarında önemli miktarda fındık bulunduğunu kaydeden Soydan, "Üretici, beklediği rakamlar oluşana kadar fındığını satmak istemiyor. Ayrıca, kendilerine tavsiyemiz biraz daha beklemeleri yönünde," şeklinde konuştu.
Gelecek Öngörüleri
Soydan, Şubat ayında fındık fiyatlarının yeniden yükselmesini tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi. Bu durum, üreticilerin satış stratejilerini etkileyebilir.