Ordu'da engelli simitçi Murat Altunoğlu askıda simit uygulamasıyla günlük ort. 20 simit veriyor
Kaza sonrası yaşamı, tezgâhı ve başlattığı uygulama
Murat Altunoğlu (60), Ordu'nun Altınordu ilçesinde seyyar simit tezgâhı işleterek, parası olmayanlara yönelik başlattığı 'askıda simit' uygulamasıyla dikkat çekiyor. Altunoğlu, uygulama kapsamında günlük ortalama 20 simit ücretsiz dağıttığını belirtiyor.
2018 yılında İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında yanındaki üç akrabasını kaybeden Altunoğlu, kazanın ardından 70 gün yoğun bakım süreci geçirdi. Vücudunda çok sayıda kırık oluşan Altunoğlu, sol tarafında kısmi felç bulunuyor ve iki kalçasına protez takıldı; ayrıca kendisi yüzde 85 engelli durumda.
Çalışma gücünü kısıtlayan sağlık sorunları nedeniyle simit satmaya başlayan Altunoğlu, tezgâhına 'askıda simit', 'bu tezgah hayır tezgahı' ve 'garip engelli' yazılı kağıtlar asarak uygulamayı görünür hale getirdi. İhtiyaç sahibi olduğunu beyan edenlere her gün ücretsiz simit verdiğini söylüyor.
Uygulamayı başlatma sürecini anlatırken Altunoğlu, iki çocuğun annesinden simit istemesi üzerine çocuklara ücretsiz simit verdiğini ve bunun üzerine askıda simit uygulamasını devam ettirmeye karar verdiğini ifade etti: 'Onlara ücretsiz verdim ve o günden sonra askıda simit uygulamasını başlattım. Artık parası olana da olmayana da simit veriyorum. Bu benim tercihim. İnsanları hayır kurtarır.'
Altunoğlu, bugüne kadar hiç ücretsiz simit vermediği bir gün olmadığını, aylık gelirinden söz ederek '21 bin lira maaşım var, bir de buradan kazandıklarım oluyor. Çoğu zaman hayır işleri yapıyorum' dedi.
Müşterilerden Cemalettin Yeniyol ise uygulamayı olumlu bulduğunu belirterek, 'Çok güzel bir uygulama, özellikle parası olmayanlar için. Allah razı olsun' şeklinde konuştu.
ORDU’NUN ALTINORDU İLÇESİNDE YAŞAYAN VE SEYYAR TEZGÂHINDA SİMİT SATARAK GEÇİMİNİ SAĞLAYAN ENGELLİ SİMİTÇİ ALTUNOĞLU, BAŞLATTIĞI ASKIDA SİMİT UYGULAMASIYLA PARASI OLMAYANLARA HER GÜN ÜCRETSİZ SİMİT VERİYOR. SİMİT TEZGÂHININ ÜZERİNE ‘ASKIDA SİMİT’, ‘BU TEZGAH HAYIR TEZGAHI’ VE ‘GARİP ENGELLİ’ YAZILI KAĞITLAR YAPIŞTIRAN MURAT ALTUNOĞLU, GÜNLÜK ORTALAMA 20 SİMİT VERDİĞİNİ BELİRTİYOR.