Ordu'da Dereye Düşen 9 Yaşındaki Çocuk Vatandaşlar Tarafından Kurtarıldı
Olayın Detayları
Ordu'nun Ünye ilçesinde, okul çıkışı evine yürüyen 9 yaşındaki B.E.I., elindeki oyuncağını yol kenarındaki dereye düşürmesi sonucu tehlikeli bir durumla karşılaştı. Olay, Yunus Emre Mahallesi Akkuş-Niksar Caddesi 10. Sokak üzerinde meydana geldi.
Oyuncağını geri almak için bir ip yardımıyla dere yatağına uzanmaya çalışırken dengesini kaybeden çocuk suya düştü. Çocuğun suya düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar hızla müdahale etti ve dere yatağına inerek küçük çocuğu sudan çıkardı.
Müdahale ve Sağlık Durumu
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve çocuğu tedbir amaçlı Ünye Devlet Hastanesine kaldırdı.
Yetkililerden edinilen bilgiye göre, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak gerekli soruşturma ve inceleme başlatıldı.
Bu tür vakalarda çevredeki hızlı müdahalenin olası daha ciddi sonuçları önlediği değerlendirilirken, yetkililer çocukların oyun sırasında güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.
DERE YATAĞINA DÜŞEN ÇOCUĞUN AMBULANS İÇERİSİNDE TEDAVİ EDİLMESİ