Ordu’da bir haftada 20 bine yakın araç ve sürücü denetlendi
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince son bir haftada yürütülen denetimlerde, kent genelinde yoğun trafik kontrolü yapıldı ve çok sayıda ihlal tespit edilerek işlem uygulandı.
Denetimlerin kapsamı ve kaza verileri
Yetkililer, son bir haftada 19 bin 772 araç ve sürücünün kontrol edildiğini belirtti. Aynı dönemde il genelinde 65 yaralanmalı trafik kazası meydana geldiği ve bu kazalarda 101 kişinin yaralandığı bildirildi.
Yapılan müdahaleler ve en sık tespit edilen ihlaller
Denetimler çerçevesinde uygulanan yaptırımlar arasında en çok rastlanan ihlaller ve buna ilişkin sayıların dağılımı şu şekilde kaydedildi: 78 sürücü alkollü araç kullanmaktan, 66 sürücü modifiyeli araç kullanmaktan, 19 sürücü hatalı şerit değiştirmekten, 156 sürücü kırmızı ışık ihlalinden, 512 sürücü hız sınırlarını aşmaktan, 118 sürücü seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 374 sürücü emniyet kemeri kullanmamaktan ve 168 motosiklet sürücüsü kask kullanmamak suçundan cezai işleme maruz kaldı.
Genel sonuçlar ve izlenecek yol
Ekiplerin diğer denetimleriyle birlikte toplam 19 bin 772 araç kontrol edildi, 2 bin 613 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden işlem yapıldı, 67 araç trafikten men edildi ve 78 araç sürücüsünün sürücü belgesi geri alındı. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği vurgulandı ve trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik uygulamaların sürdürüleceği ifade edildi.
ORDU’DA TRAFİK EKİPLERİNCE SON BİR HAFTADA YAPILAN DENETİMLERDE 19 BİN 772 ARAÇ VE SÜRÜCÜSÜ KONTROL EDİLDİ.