Operasyonda yaralanan polise mahkemede helallik dileyeceğini söyledi

Kayseri'deki operasyonda yaralanan özel harekat polisinden özür dileyen sanık, mahkemede pişman olduğunu ve tahliye olunca helallik isteyeceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 16.10.2026 17:35
Güncelleme Tarihi: 16.10.2026 17:35

Operasyonda yaralanan polise mahkemede helallik dileyeceğini söyledi

Kayseri davasında tanık ifadeleri ve sanığın pişmanlığı

Kayseri'de 13 Ekim 2026 sabahı düzenlenen operasyonda açtığı ateş sonucu bir özel harekat polisinin yaralanmasına neden olduğu belirtilen olayla ilgili davaya, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Toplam 22 sanık hakkında açılan yargılamada, duruşmanın ikinci gününde tanık beyanları alındı.

Tanıkların anlattıkları:

Mahkemede dinlenen tanık T.Ş., olay sabahı uyuduğu sırada dışarıdan sesler duyduğunu ve uyandığını belirtti. Eşine kapının kurşunlandığını söylediğini, eşinin silahını alarak koridora çıktığını ve ardından silah sesleri duyduklarını aktardı.

Tanık B.S. ise saat 05.30 sıralarında koridordan kapıya vurulma sesleri geldiğini, kapı dürbününden baktığında kimseyi göremediğini anlattı. B.S., durumu apartmandaki A.Ş.'ye bildirdiğini, A.Ş.'nin yönlendirmesiyle 112'yi aradığını ve ekip gönderileceği bilgisini aldığını söyledi.

Eski emniyet müdür yardımcısı Maksut Güldaş da tanıklık yaptı. Güldaş, A.Ş.'nin kendisini panik halinde arayarak "evime sıkıyorlar polis gönder, sıkıyorlar" dediğini aktardı. O dönem emniyet müdür yardımcısı olduğunu söyleyen Güldaş, haber merkezini arayıp ekip talebinde bulunduğunu, haber merkezinden kendisine bir polisin vurulduğu bilgisinin verildiğini anlattı. Olay yerine giderek yaralı polisin ambulansa bindirilmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Sanığın ifadesi ve mahkeme kararları:

Tanık beyanlarının alınmasının ardından tutuklu sanık A.Ş. söz aldı. Olayda yaralanan polis memuru E.K.'den özür dileyen A.Ş., mahkeme huzurunda "Huzurunuzda olay günü yaralanan ve kesinlikle polis olduğunu bilmeden ateş ettiğim E.K.'dan dilerim. Tahliye olur olmaz da kendisinden ve ailesinden helallik istemeye gideceğim" dedi ve pişmanlık belirtti.

Mahkeme heyeti, dosya kapsamında 2 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adli kontrol uygulanan sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirleri ile bir sanık hakkında uygulanan ev hapsi kararı kaldırılırken, ilgililer hakkında getirilen yurt dışına çıkış yasağı sürdürülmesine hükmedildi.

Duruşma, henüz dinlenmeyen tanık, sanık ve müşteki ifadelerinin alınması ile telefon kayıtlarının incelenmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme sürecinde delil ve kayıtların değerlendirilmesi bekleniyor.

KAYSERİ'DE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA AÇTIĞI ATEŞ SONUCU ÖZEL HAREKAT...

KAYSERİ'DE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA AÇTIĞI ATEŞ SONUCU ÖZEL HAREKAT POLİSİNİN YARALANMASINA NEDEN OLAN SANIK, YARALADIĞI POLİS MEMURUNDAN ÖZÜR DİLEYEREK, "TAHLİYE OLUR OLMAZ DA KENDİSİNDEN VE AİLESİNDEN HELALLİK İSTEMEYE GİDECEĞİM" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.