Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

OpenAl saniyeler içerisinde sesinizi klonlayabilecek

Ses klonlama teknolojisi başladı! İşte Open AI'ın yeni güncellemesine ilişkin detaylar...

Yayın Tarihi: 30.03.2024 23:48
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 23:48

OpenAl saniyeler içerisinde sesinizi klonlayabilecek

OpenAI, Voice Engine adını verdiği yeni ses klonlama aracını duyurarak yapay zeka dünyasında büyük bir devrim yarattı. Bu yenilikçi teknoloji, sadece 15 saniyelik bir ses örneğiyle herhangi bir sesi klonlayabiliyor. Şirketin açıklamalarına göre, Voice Engine metinden konuşmaya API'sini temel alarak geliştirildi ve kısa sürede viral bir başarı elde etti.

Bu ses klonlama aracı, özellikle konuşma bozukluğu olan bireylere yardımcı olabilecek bir potansiyele sahip olarak öne çıkıyor. Ancak, teknolojinin kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabileceği endişeleri de bulunuyor. Dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilebilecek taklit sesler, finansal ve kişisel bilgilerin çalınmasına yol açabilir. OpenAI, bu riski en aza indirmek için Voice Engine'i aşamalı olarak kullanıma sunacak ve üretilen seslerin yapay olduğunu açıklamanın zorunlu olacağını belirtti.

open ai ses

Ayrıca, seslerin kaynağının izlenmesine yardımcı olmak için metaveri teknikleri gibi güvenlik önlemleri de uygulanacak. Tanınmış kişilerin sesleri başlangıçta taklit edilemeyecek ve Voice Engine'in fiyatlandırma detaylarına göre bir milyon karakter başına 15 dolar gibi bir ücretlendirmeyle sunulacak.

OpenAI ayrıca, Microsoft işbirliğiyle yapay zeka araştırmalarını ilerletmek için 100 milyar dolarlık bir yatırımı da duyurdu. Bu, Voice Engine gibi teknolojilerin gelecekte daha da geliştirilmesine ve kullanıcıların güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli adımlardan biri olarak görülüyor.