On günde 71 ilde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda milyonlarca hap ve tonlarca madde ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı, 10 günde 71 ilde düzenlenen operasyonlarda bin 345 ekip ve 3 bin 360 personelle 2 ton 367 kg uyuşturucu ile 4 milyon 34 bin 459 hap ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 07.09.2026 16:09
Güncelleme Tarihi: 07.09.2026 16:25

On günde 71 ilde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda milyonlarca hap ve tonlarca madde ele geçirildi

operasyonun genel bilançosu

İçişleri Bakanlığı, son 10 günde polis ekiplerince 71 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlık verilerine göre operasyonlarda 2 ton 367 kilogram uyuşturucu madde ve 4 milyon 34 bin 459 adet uyuşturucu hap bulundu.

Operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda yürütüldü. Bakanlık, uyuşturucuyla mücadelenin çocukların istikbali, gençlerin geleceği ve ailelerin huzurunu korumak amacıyla kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

operasyonun kapsamı ve görevli unsurlar:

İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalara toplam bin 345 ekip, 3 bin 360 personel, 11 hava aracı ve 43 narkotik dedektör köpeği katıldı. Bu kapsamlı katılım, hem kent merkezlerinde hem de kritik bölgelerde eş zamanlı operasyon yürütülmesini sağladı.

şüpheliler ve adli süreç:

Operasyonlarda toplam 894 şüpheli yakalandı. Yakalananlardan 24'ü tutuklandı, 93'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı; diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğü bildirildi. Bakanlık, soruşturmaların ve adli süreçlerin titizlikle devam ettiğini belirtti.

Bakanlığın sosyal medya paylaşımında, uyuşturucunun 'birçok suçu besleyen karanlık bir ana damar' olduğu, bu damarı kurutarak ailelerin huzurunu ve gençlerin geleceğini korumanın amaçlandığı kaydedildi. Ayrıca emniyet birimleri, narkotik başkanlığı ve Cumhuriyet savcılıklarıyla göreve katılan personel tebrik edildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, POLİS EKİPLERİNCE 71 İLDE UYUŞTURUCU MADDE SATICILARINA YÖNELİK DÜZENLENEN...

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, POLİS EKİPLERİNCE 71 İLDE UYUŞTURUCU MADDE SATICILARINA YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, 2 TON 367 KİLOGRAM UYUŞTURUCU MADDE İLE 4 MİLYON 34 BİN 459 ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİĞİNİ BİLDİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.