Fransa'nın köklü futbol kulüplerinden Olimpik Lyon'da, teknik direktör Pierre Sage dönemi sona erdi. Kulüp, 45 yaşındaki Fransız teknik adam ile yollarının ayrıldığını duyurdu.
Kısa bir süre önce, Kasım 2023'te göreve başlayan Sage, Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) sezonunda 19 hafta sonunda 30 puan toplayarak takımını 6. sırada konumlandırdı.
UEFA Avrupa Ligi'nde ise Lyon, Türk temsilcileri ile iki maça çıkmış, evinde Beşiktaş’a 1-0 yenilirken, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı. Avrupa Ligi'nde 7 haftada 14 puan toplayan Lyon, grupta bir hafta kala 5. sırada yer aldı.
Ancak Lyon, Fransa Kupası'nda da büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve son 32 turunda 5. lig takımı Bourgoin’e elenerek taraftarlarını üzdü.