Ankara’nın Çankaya ilçesinde dün meydana gelen olayda, Ahmet Yusuf Aksu (25) ile ağabeyi Mehmet Kürşat Aksu (28) arasında henüz bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı.
Tartışmanın büyümesi üzerine Ahmet Yusuf Aksu, elindeki tabanca ile ağabeyine 7 el ateş açtı. Ağabeyinin kanlar içinde yere yığılmasını gören Ahmet Yusuf Aksu, evin banyosuna giderek kendini vurdu.
Alışverişten dönen anne Selvi Aksu, evdeki kanlı manzarayla karşılaştı ve olayı sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, iki kardeşin de hayatını kaybettiğini tespit etti.
ANNE İKİ OĞLUNU BİRDEN KAYBETTİ
Olayın ardından iki kardeşin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazeler aileye teslim edildi.
Bugün Ahmet Efendi Camisi’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine iki kardeşin yakınları ve arkadaşları katıldı.
Anne Selvi Aksu’nun iki oğlunu da kaybetmenin acısını yaşadığı ve gözyaşı döktüğü görüldü. Cenazeler, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, kardeşler arasında çıkan tartışmanın nedenini araştırıyor.
Olayda kullanılan tabancanın kimden temin edildiği, kardeşlerin psikolojik durumları ve olası bir başka sebebin olup olmadığı da soruşturma kapsamında inceleniyor.