Okullarda güvenlik önlemleri ve eğitim:
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde kentteki okul müdürlerine yönelik 'güvenli okul' konulu bir eğitim programının uygulandığını bildirdi. Esen, bakanlık düzeyinde yapılan yönetmelik değişiklikleriyle birlikte güvenlik tedbirlerine yönelik somut adımlar atıldığını ve bunların il genelinde uygulanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Yönetmelik değişikliği ve uygulama adımları:
Esen, bakanlığın yönetmelik değişikliğinin okullarda güvenliği sağlamaya yönelik önemli kararlar içerdiğini vurguladı. İl ölçegindeki uygulamaların etkinliğini artırmak amacıyla ilgili birimlerle koordineli şekilde hareket ettiklerini belirten Esen, "Tüm okullarımızın, öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim öğretim sürecini devam ettirebilecek nitelikte olduğunun özellikle altını çizmek isterim" ifadelerini kullandı ve olası güvenlik sorunlarına ilişkin endişe taşımadıklarını ekledi.
Hizmet içi eğitim ve saha çalışmaları:
Şehir genelinde beş rehberlik araştırma merkezi ile yaz boyunca bir eylem planı hazırlandığını aktaran Esen, geçen hafta tamamlanan hizmet içi eğitimlerle tüm okul müdürlerinin güvenli okul uygulamaları, alınacak tedbirler ve olumlu okul iklimi oluşturma yöntemleri konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Esen, rehberlik araştırma merkezlerinin saha verileriyle hangi adımların öncelikli olduğuna ilişkin sürekli veri sağladığını belirtti.
İl ve ilçe düzeyindeki yöneticilerle iş birliği içinde yürütülecek takip sürecinde, okullarda hem fiziksel güvenlik önlemlerinin hem de öğrencilerin kendilerini güvende hissetmesini sağlayacak eğitimsel ve psikolojik desteklerin öncelikli olacağı vurgulandı. Esen, bu çerçevede yürütülecek sürecin etkin biçimde yönetileceğine inandıklarını ifade etti.
Sonuç olarak, yeni döneme hazırlık kapsamında gerçekleştirilen eğitimler ve yönetmelik değişiklikleri, il genelindeki okullarda güvenlik uygulamalarının güçlendirilmesini hedefliyor ve takip mekanizmalarıyla desteklenmeye devam edecek.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ COŞKUN ESEN, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNCESİNDE OKUL MÜDÜRLERİNE 'GÜVENLİ OKUL' EĞİTİMİ VERİLDİĞİNİ KAYDEDEREK, "TÜM OKULLARIMIZDA ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE EĞİTİM ÖĞRETİM SÜRECİNİ DEVAM ETTİREBİLECEK" DEDİ.