okul atölyesinde 510 şehit mezar taşı yenilendi

İscehisar Hacı Süleyman Selek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Dumlupınar Şehitliği'ndeki 510 mezar taşını okul atölyesinde yeniledi.

Yayın Tarihi: 20.08.2026 14:22
Güncelleme Tarihi: 20.08.2026 14:22

okul atölyesinde 510 şehit mezar taşı yenilendi

okul atölyesinden şehitliğe: 510 mezar taşı yenileme çalışması tamamlandı

Afyonkarahisar İscehisar Hacı Süleyman Selek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Dumlupınar Şehitliği'nde bulunan 510 şehit mezar taşını okul atölyesinde kendi imkanlarıyla hazırlayarak eski taşların yerine yerleştirdi. Çalışma, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile yürütülen üç yıllık iş birliğinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

çalışmanın yürütülmesi:

Yaklaşık bir ay önce okul atölyesinde başlatılan çalışmada öğrenciler, mezar taşlarının kesimi, üzerlerindeki yazıların hazırlanması, boyanması ve son işlemlerini bizzat yaptı. Hazırlanan taşlar daha sonra Dumlupınar Şehitliği'ne taşınarak oradaki eski taşların yerine kondu ve böylece şehitliğin görünümü yenilendi.

Projede koordinasyonu sağlayan Makine Teknolojileri Alan Şefi Yavuz Duruk önderliğinde, işin büyük bölümünü okulun 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri üstlendi. Okul atölyesindeki üretim ile şehitlikte yapılan değişim eş zamanlı ilerledi ve çalışma etaplar halinde tamamlandı.

eğitimsel katkılar ve iş birliği:

İscehisar Hacı Süleyman Selek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yasin Kaplan, yaklaşık üç yıldır Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içinde şehitliklerin bakım ve onarım çalışmalarına katkı sunduklarını belirtti. Kaplan, projenin öğrenciler için sahada uygulama deneyimi sağladığını vurgulayarak, "Bakanlığın önümüze koyduğu Maarif Model vizyonuyla öğrencilerin okulda öğrendiği pratik bilgileri sahada, alanda uygulama fırsatı buluyoruz" dedi.

Projenin tamamlanmasıyla Dumlupınar Şehitliği'ndeki 510 mezar taşının yenilenmesi sağlanmış oldu. Okul ve bölge müdürlüğü arasındaki bu tür iş birliklerinin, hem anma mekanlarının korunmasına hem de mesleki eğitimin güçlenmesine katkı sunduğu ifade ediliyor.

Öğrenciler 510 şehit mezarının taşını okul atölyesinde yapıp mezarları yenilediler

Öğrenciler 510 şehit mezarının taşını okul atölyesinde yapıp mezarları yenilediler

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.