Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Öksürüğü şıp diye kesip alıyor! 2 bardak içende hastalıktan eser kalmıyor

Doğa birçok şifa kaynağı sağlar. Büyükannelerimiz, tecrübe ve bilgeliklerini kullanarak her türlü doğal kaynakları mucizeye dönüştürmüşler ve aynı zamanda tarifleriyle de meşhur olmuşlardır. İçen kişinin öksürüğünün anında kesileceğini, boğazdaki yanma ve kaşıntı hissinin ortadan kalkacağını, göğsün pamuk gibi olacağını garanti eden bir tarif var. İşte, Büyükannelerin mucizevi öksürük şurubu tarifi.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 15:37
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 15:37

Öksürüğü şıp diye kesip alıyor! 2 bardak içende hastalıktan eser kalmıyor

Boğaz ağrısı, öksürük, kaşıntı gibi belirtilerde büyükannelerimizin bilgeliği ve doğal çözümleri sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Atalarımız doğanın tüm inceliklerini biliyor ve doğanın hastalıklara karşı sunduğu değerli çözümler sayesinde kışı hastalanmadan atlatabiliyorlardı. Büyükannelerimizin özel olarak hazırladığı, öksürük ve kaşıntıyı anında gideren, içenlerin sağlığına iyi gelen şifalı tarifi sizlere sunuyoruz..

Malzemeler:

1 bardak ılık su

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı toz zencefil veya taze rendelenmiş zencefil

Bir tutam taze nane yaprağı veya 1 çay kaşığı kurutulmuş nane

1 adet dilimlenmiş ve kabuğu soyulmamış ayva

1 adet halka şeklinde dilimlenmiş portakal

Öksürüğü şıp diye kesip alıyor! 2 bardak içende hastalıktan eser kalmıyor

Hazırlanışı:

Öncelikle bir çaydanlıkta suyu kaynatın. Limon suyunu sıkın ve kaynar suya ekleyin. Bir tutam taze nane yaprağını ya da kuru nane ekleyin. Bu karşımı yaklaşık olarak 15 dakika kaynatın, ardından ekstrakte edip soğuması için 5 dakika bekletin. Karışımı bir bardağa süzün, bal ve zencefil karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.

Doğal öksürük tarifi nasıl tüketilir?

Yavaş yavaş içip geri kalanını buzdolabında saklayın. Karışımı bir defadan fazla ısıtmayın. Bu adım daha çok yemek borusu ve gırtlak hasarını önlemek için önemlidir. Ayrıca aşırı ısı, burun pasajlarınızdaki şişme ve yanma hissini daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle mutlaka ılık içmeye özen gösterin. Günde birkaç kez karıştırın ve tadını çıkarın. Aşırıya kaçılmadığı sürece idrar söktürücü etkisi de vardır.

Neden bu tarif?

Karışımın her bileşeni aslında iyileştirici özelliğinden dolayı hastalığın etkilerinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Limon suyu özellikle iyidir çünkü C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Balın antibakteriyel ve rahatlatıcı özellikleri de bu karışımın dikkat çeken özellikleri arasındadır.

Zencefil, nane ile portakal vitamin açısından zengindir ve anti-inflamatuar ve anti-enfektif özelliklere sahiptir. Ayrıca nane sayesinde rahat nefes alabilirsiniz. Ayva ise göğsü yumuşatır ve mukus tükürmeyi durdurur. Büyükannenin tarifleri genellikle doğal, aynı zamanda güvenilir bir yöntem sunar ancak şiddetli belirtiler veya rahatsızlık devam ederse doktora başvurmak da önemlidir.

Ayrıca alerjisi olan kişilerin, kronik hastaların, hamile kadınların ve çocukların bu tür karışımları tüketmeden önce profesyonel onay almaları tavsiye ediliyor. Bu karışım geçici rahatlama için tavsiye edilir ve sağlık sorunlarının tedavisinde tıbbi müdahalenin yerini tutmaz.