öğrenci buluşması:
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı, farklı ilçelerden gelen öğrencileri kitaplarla buluşturuyor. Etkinlik, öğrencilere basılı eserlerle doğrudan temas kurma ve okuma alışkanlıklarını pekiştirme olanağı sunuyor.
stant gezisi ve keşif:
Gebze'den Gölcük'e kadar çeşitli ilçelerden fuara gelen öğrenciler, stantları dolaşarak farklı türlerdeki kitapları inceledi. Arkadaşlarıyla birlikte alanı gezen gençler, ilgilerini çeken kitapların sayfalarını karıştırıp kısa okumalar yaparak eserleri yerinde keşfetme fırsatı buldu.
çeşitlilik ve öğrenme fırsatları:
Fuar alanında yer alan farklı yayınevlerinin stantları, öğrencilere tarih, bilim, edebiyat ve çocuk-ergen türleri gibi geniş bir yayın yelpazesini aynı anda görme imkanı sağladı. Öğrenciler, merak ettikleri konularla ilgili kitapları araştırıp ilgi duydukları yazar ve eserler hakkında bilgi edindi.
Bu ziyaretler sırasında fuar alanında belirgin bir hareketlilik yaşandı; öğrencilerin merak ve okuma isteği, stantlarda gözle görülür bir canlılık oluşturdu. Etkinlik, genç okurlar için hem bilgi edinme hem de kitap sevgisini pekiştirme açısından önemli bir platform niteliği taşıyor.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 16. ULUSLARARASI KOCAELİ KİTAP FUARI, FARKLI İLÇELERDEN GELEN ÖĞRENCİLERİ KİTAPLARLA BULUŞTURUYOR.