Öğrenci güvenliği için kapsamlı uygulama: 20 günde 19 bin 854 kişi sorgulandı

Ankara Valiliği: 1-20 Ekim'de okul çevreleri denetlendi; 19.854 kişi sorgulandı, 14 aranan tespit edildi, yüzlerce araç ve iş yerinde işlem yapıldı.

Yayın Tarihi: 21.10.2026 13:24
Güncelleme Tarihi: 21.10.2026 13:24

Öğrenci güvenliği için kapsamlı uygulama: 20 günde 19 bin 854 kişi sorgulandı

Valilikten denetim raporu

Ankara Valiliği, 1-20 Ekim tarihleri arasında il genelinde okul ve çevrelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Yapılan uygulamaların amaçları arasında öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim görmelerinin sağlanması, okul çevresinde asayişin korunması, karşılaşılabilecek risklerin önlenmesi ve güvenli ulaşım şartlarının oluşturulması yer aldı.

denetim ve uygulama sonuçları:

Valiliğin açıklamasına göre güvenlik güçleri tarafından yürütülen kontrollerde 19.854 şahıs sorgulandı ve 14 aranan şahıs tespit edildi. Denetimler kapsamında ayrıca 1.380 iş yeri incelendi.

Toplam 5.832 araç kontrol edilirken, bunların 1.934 adedini okul servis araçları oluşturdu. Trafik kurallarına aykırı hareket eden 64 araca toplam 1 milyon 564 bin 774 lira idari para cezası uygulandı. Bunun dışında, yapılan kontrollerde 1.168 park ve bahçe ile 159 metruk bina denetlendi.

Uygulamalarda ayrıca 22 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapıldığı bildirildi. Tespit edilen aykırılıklar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli idari işlemler gerçekleştirildi.

amaç, protokol ve devam eden çalışmalar:

Valilik, denetimlerin 'Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü' kapsamında, ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyonuyla sürdürüldüğünü vurguladı. Açıklamada, denetim, kontrol, bilgilendirme ve önleyici faaliyetlerin eğitim-öğretim yılı boyunca titizlikle ve kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Yetkililer, uygulamaların hedefinin sadece kural ihlallerini tespit etmek olmadığını; aynı zamanda öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan ve olası tehlikelerden korunması ile servis taşımacılığında trafik güvenliğinin artırılması amacıyla önleyici tedbirlerin uygulanması olduğunu belirtti.

OKUL VE ÇEVRELERİNE YÖNELİK DENETİM VE UYGULAMALAR YAPILDI

OKUL VE ÇEVRELERİNE YÖNELİK DENETİM VE UYGULAMALAR YAPILDI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.