Oğlunun yardımına gelen baba alkolmetreyi reddedince ağır ceza aldı

Burdur'da ehliyetsiz sürücü ile araç sahibine 80 bin TL ceza uygulandı; yardıma gelen baba alkolmetreyi reddedince 400 bin TL ceza ve ehliyete el konuldu.

Yayın Tarihi: 26.08.2026 10:14
Güncelleme Tarihi: 26.08.2026 10:14

Oğlunun yardımına gelen baba alkolmetreyi reddedince ağır ceza aldı

Burdur'da durdurma sırasında ceza yağdı

Olay, gece saatlerinde Hızır İlyas Mahallesi İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Polis ekipleri daha önceden ihbar edilen bir aracı durdurduğunda, sürücünün ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Yapılan işlemde araç sürücüsüne ve araç sahibine ayrı ayrı 40 bin lira olmak üzere toplam 80 bin lira idari para cezası uygulandı.

Babanın gelişi ve alkolmetreyi reddetmesi:

İşlemler sırasında araçta bulunan araç sahibinin oğlu, yaşananlar üzerine babasından yardım istedi. Oğlunun çağırması üzerine olay yerine, 15 NH 991 plakalı otomobille gelen İ.K.'nin durumundan şüphelenen polis ekipleri sürücünün alkollü olabileceğini değerlendirdi. Ekiplerin alkolmetreye üfleme talebini İ.K. reddetti ve uzun süre ekiplerle zorluk yaşandı.

Yapılan kontrollerde İ.K.'nin ehliyetine daha önce 2030 yılına kadar el konulduğu öğrenildi. Alkolmetreyi üflemeyi reddeden ve çeşitli trafik maddelerinden işlem yapılan sürücüye toplam 400 bin lira idari para cezası uygulandı; İ.K.'nin ehliyetine 2035 yılına kadar el konuldu ve otomobili çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Uygulanan yaptırımlar ve süreç:

Olayda alkolsüz olduğu belirlenen sürücü ile araç sahibi için verilen 40 bin liralık cezalar, trafik uygulamasının doğrudan sonucu oldu. Ancak yardıma gelen baba İ.K.'nin alkolmetreyi reddetmesi ve daha önceki ehliyet el koyma kaydı, bu kişinin aleyhine daha ağır idari yaptırımların uygulanmasına yol açtı. Sonuç olarak İ.K.'ye kesilen toplam 400 bin liralık ceza ile birlikte ehliyetine uzun süreli el konuldu ve aracı otoparka çekildi.

Oğlunun cezasına yetişti, kendi cezası daha ağır oldu

Oğlunun cezasına yetişti, kendi cezası daha ağır oldu

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.