olay yerinde neler yaşandı:
Geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, Üçtop Sokak ile Yunus Emre Caddesi kesişiminde iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. İddialara göre, kavgaya karışan 21 yaşındaki şüpheli A.Ç. yanında bulundurduğu pompalı tüfek ile ateş açtı.
Atılan saçmaların göğüs bölgesine isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Muratcan Altun (24), olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Altun yaşamını yitirdi.
soruşturmanın ilk adımları:
Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan araştırma ve fiziki takip sonucu ana şüpheli A.Ç., saklandığı ikamette kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Polis tarafından yakalanan şüphelinin ilk incelemelerdeki soğukkanlı tavrı dikkat çekti. Basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şüphelinin, "Hak ettiler kardeşim. Hak edene hak ettiğini vereceksin" dediği, bir muhabirin "Neden vurdun?" sorusuna ise "Öyle gerekti" yanıtını verdiği öğrenildi.
gözaltılar ve adli işlem:
Cinayet büro amirliği tarafından yürütülen çok yönlü incelemeler kapsamında, kavgaya karıştığı ve olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Böylece ana şüpheli A.Ç. ile birlikte toplam 7 şüpheli hakkında gözaltı işlemi yapıldı.
Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler, bugün geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir Adliyesi'ne sevk edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin adli soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
A.Ç.