Odunpazarı'nda izinsiz kazıya müdahale: beş şüpheli suçüstü yakalandı

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde jandarmanın Anadolu Mirası Operasyonları kapsamında düzenlediği baskında izinsiz kazı yapan 5 şüpheli suçüstü yakalandı.

Yayın Tarihi: 28.08.2026 17:14
Güncelleme Tarihi: 28.08.2026 17:14

Odunpazarı'nda izinsiz kazıya müdahale: beş şüpheli suçüstü yakalandı

Odunpazarı'nda jandarma baskını

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Odunpazarı ilçesinde define bulmak amacıyla izinsiz kazı yapılacağı yönündeki ihbarı takiben operasyon başlattı. Yapılan çalışma sonucu belirlenen adrese düzenlenen baskında, kaçak kazı yapan 5 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

operasyonun ayrıntıları:

Jandarma ekipleri, 'Anadolu Mirası Operasyonları' kapsamında yürütülen takip ve planlama sonrası operasyonu gerçekleştirdi. Baskın sırasında şüphelilerin kazı yaptığı alanda yapılan müdahale ile kaçak faaliyet anında engel olundu ve şüpheliler ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

ele geçirilen malzemeler ve soruşturma:

Kazı alanında yapılan detaylı incelemede, şüphelilere ait olduğu tespit edilen ekipmanlara el konuldu. Ele geçirilenler arasında 1 adet jeneratör, 1 adet karot makinası, 25 adet karot ucu, 20 metre kablo ve 1 adet dalgıç pompa bulunuyor. Yakalanan beş kişi hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan soruşturma başlatıldı.

Olay, jandarmanın kültürel mirası korumaya yönelik operasyonlarının bir parçası olarak kayda geçti. Soruşturmanın sürdüğü, ele geçirilen malzemeler ve şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından adli süreçteki işlemlerin devam edeceği belirtildi.

KAZI ALANINDA YAPILAN DETAYLI İNCELEMELERDE ŞÜPHELİLERE AİT OLDUĞU BELİRLENEN 1 ADET JENERATÖR, 1...

KAZI ALANINDA YAPILAN DETAYLI İNCELEMELERDE ŞÜPHELİLERE AİT OLDUĞU BELİRLENEN 1 ADET JENERATÖR, 1 ADET KAROT MAKİNASI, 25 ADET KAROT UCU, 20 METRE KABLO VE 1 ADET DALGIÇ POMPA ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.