Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

O illerde göz gözü görmeyecek! Tarih ve saat verildi: Sakın evden çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde başlayacak ve tüm yurtta hissedilecek olan toz taşınımı konusunda uyarılarda bulundu. Bu doğal olayın etkisinin, gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 13.05.2024 20:45
Güncelleme Tarihi: 13.05.2024 20:45

O illerde göz gözü görmeyecek! Tarih ve saat verildi: Sakın evden çıkmayın

Meteoroloji İdaresi'nin son bildirisine göre, toz taşınımı olayının yarından itibaren Marmara, Ege, Akdeniz bölgeleri, İç Anadolu'nun batı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkisini göstermesi öngörülüyor. Cumartesi günü Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da hissedilmesi beklenen bu doğal olayın, pazar günü sabah saatlerinde ülkenin atmosferinden ayrılacağı tahmin edilmekte.

Dikkat ve Önem Şart

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, beklenen toz taşınımı Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde ılımlı, Güneydoğu Anadolu'da ise daha yoğun olacak. Diğer bölgelerde ise genellikle hafif seyretmesi, aralıklarla ılımlı düzeye çıkması öngörülüyor.

Hava kalitesinin düşmesi, görüş mesafesinin kısalması, yağışlı havalarda çamurlu yağışlar ve muhtemel sağlık sorunları gibi risklere karşı uyanık ve hazırlıklı olmak önem taşıyor.

çöl tozu uyarısı

Fırtına Tehlikesine Karşı Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, batı bölgelerimiz için fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren batı illerimizde rüzgarın şiddetini artırması ve İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir ile İzmir'in kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen rüzgarın fırtına seviyesine ulaşması bekleniyor. Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da ise güney ve güneydoğu yönlerden esen rüzgarın kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde olması öngörülüyor.

Marmara ve Kuzey Ege'de cumartesi günü öğlen saatlerinden sonra, Batı Akdeniz'de ise cuma günü akşam saatlerinden itibaren rüzgarın etkisinin azalacağı tahmin ediliyor. Vatandaşların, olası ulaşım aksamaları, ağaç ve direk devrilmeleri, çatı uçmaları gibi durumlara karşı tedbirli olmaları gerektiği hatırlatılıyor.