Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

O hastalığın ameliyatsız çözümü bulundu! Artık bıçak altına yatmaya gerek yok

Boyun fıtığı olanlara müjde, ameliyat olmadan tedaviniz mümkün! Peki boyun fıtığı ameliyatsız nasıl geçer? İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 17.01.2024 17:53
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 17:53

O hastalığın ameliyatsız çözümü bulundu! Artık bıçak altına yatmaya gerek yok

Liv Hospital Samsun Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nden Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, çağın hastalıklarından biri olan boyun fıtığıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Dr. Ulaş, boyun fıtığının sağlığı ve günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bir rahatsızlık olduğunu vurgulayarak, hastalığın oluşumunu şu şekilde açıkladı:

"Omurlar arasındaki disk, birbirine bağlı sağlam dokulardan oluşur ve omurları bir arada tutarak bir amortisör görevi görür. Ancak yaşlanma sürecinde diskin yapısındaki değişiklikler sonucu boyun fıtığı ortaya çıkabilir. Bu durum, disk içindeki jel kıvamındaki yapıda bozulma veya dış tabakada zedelenmeyle meydana gelir. Bu, sinirleri ve omuriliği etkileyerek boyun fıtığına neden olur, ki bu da kollara doğru ağrı, sızlama, his kaybı veya kuvvet kaybına yol açabilir."

boyun fıtığı

Ancak, Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, boyun fıtığının ameliyatsız da iyileşebileceğini belirterek, cerrahi müdahaleye gerek olmadan ağrının azaltılmasının mümkün olduğunu söyledi. Dr. Ulaş, cerrahi olmayan tedavi seçenekleri arasında dinlenme, boyun hareketlerini kısıtlama, antiinflamatuar ve ağrı kesici ilaçlar, fizik tedavi, egzersiz ve epidural steroid enjeksiyonunun bulunduğunu açıkladı. Bu tedavilerin, sinirlerdeki irritasyonu azaltarak ağrıyı hafifletmeyi ve hastalığın fiziksel sonuçlarını iyileştirmeyi amaçladığını belirtti.

Dr. Ulaş, ayrıca ilaçların aşırı dozda kullanılmasının hızlı iyileşmeye yardımcı olmadığını, aksine istenmeyen yan etkilere neden olabileceğini sözlerine ekledi. Epidural enjeksiyonların ve blok enjeksiyonlarının, yoğun kol ağrıları olan hastalara önerilebileceğini ifade eden Ulaş, bu enjeksiyonların sinir ve diskteki inflamasyonu azaltmayı amaçladığını belirtti.

Son olarak, Dr. Ali Kemal Ulaş, cerrahi tedavinin ise belirgin güç kaybı, omurilik basısı gibi durumlar için gerekebileceğini ve bu tedavinin amacının diskin omuriliğe ve sinire baskı yapan kısmını ortadan kaldırmak olduğunu sözlerine ekledi.