Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

O banka tarafından büyük protokol imzası! Deprem borcu olanlara sağlanacak

Deprem bölgesinde istidamın artması adına Denizbank tarafından da son dakika yapılan açıklamada deprem kredisi desteğinin başladığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 20:06
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 20:06

O banka tarafından büyük protokol imzası! Deprem borcu olanlara sağlanacak

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrasında devlet seferber olmuş, hayatta kalanların istihdamının sağlanması adına çalışmalarını başlatmıştı. Deprem bölgesinde istidamın artması adına Denizbank tarafından da son dakika yapılan açıklamada deprem kredisi desteğinin başladığı belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı hasarlar bırakan depremin etkisini azaltmak amacıyla devletin yanı sıra bankalar tarafından da destekler süre geliyor.

DENİZBANK DEPREM DESTEĞİ

Bu kapsamda Denizbank'ta uzun süredir devam eden görüşmelerin neticelendirildiğini açıkladı. DenizBank yabancı kurumlardan sağlanan 70 milyon dolar ve 45 milyon euro kredi sözleşmesine imza attığını belirtti. Depremden etkilenen illerde birey ve işletmeye finanse etmek üzere yeni bir kredi anlaşması sunduğu açıklaması Denizbank tarafından yapılmış bulunuyor.

TL

Konu ile alakalı yapılan açıklamada; ''6 Şubat'ta depremden etkilenen 11 ilde yaşayan bireyleri ve tarım işletmelerinin finanse edilmesi adına yeni bir kampanya anlaşması sağlandı'' denildi.

DEPREM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Deprem desteği ile alakalı kredi anlaşması yapan DenizBank bu desteği bireysel olarak ödemenin yanı sıra tarım sektörünün tekrardan eski seviyesine gelebilmesi adına da tarım alanında aktif faaliyet gösteren işletmelere verileceğini belirtti.

DENİZBANK DEPREM KREDİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Denizbank tarafından açıklaması yapılan deprem kredisi kampanyasının şartları henüz belli değil. Ne zaman ödeme yapılacağı ile alakalı banka tarafından detaylı açıklama yapılması akabinde başvuruların aktif edileceği tahmin ediliyor