Kaza ve ilk müdahale:
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, dün akşam saatlerinde Nurdağı-Osmaniye kara yolu Atatürk Viyadüğü yakınlarında iki akaryakıt tankeri çarpıştı. Kazaya karışan araçlardan biri 27 AJT 678 plakalı, diğeri ise 33 BNJ 42 plakalı tankerdi. Sürücüler Osman A. (45) ve Ahmet B. (54) olay yerinde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi; her iki sürücünün de durumu hafif yaralanma olarak kaydedildi.
Saha güvenliği ve yakıt dökülmesi:
Çarpışma sonucu tankerlerden birinde bulunan tonlarca yakıt yola döküldü. Akan yakıt nedeniyle yol yüzeyi kayganlaşınca ekipler, bölgede daha fazla kaza yaşanmaması için güvenlik önlemleri aldı ve trafiği kontrollü olarak yönlendirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, ilk müdahalelerin ardından gerekli güvenlik tedbirleri uygulandı.
Trafik ve temizleme çalışmaları:
Kazaya karışan araçların kaldırılması ve yolun temizlenmesi işlemleri tamamlandığında trafik akışı tekrar sağlandı. Yetkililer, bölgedeki temizleme ve bakım çalışmalarının ardından yolun tamamen açık hale getirildiğini bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve kazanın nedenine ilişkin inceleme sürüyor.
GAZİANTEP'İN NURDAĞI İLÇESİNDE AKARYAKIT YÜKLÜ 2 TANKERİN ÇARPIŞMASI SONUCU SÜRÜCÜLER HAFİF YARALANDI, TANKERLERDEN BİRİNDE BULUNAN TONLARCA YAKIT İSE YOLA DÖKÜLDÜ.