Nostalji tramvayının kaldırılacağı iddiaları yalanlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, nostalji tramvayının kaldırılacağı iddialarını yalanladı; seferler teknik inceleme nedeniyle geçici durduruldu, hattın kaldırılması söz konusu değil.

Yayın Tarihi: 20.07.2026 17:01
Güncelleme Tarihi: 20.07.2026 17:01

Nostalji tramvayının kaldırılacağı iddiaları yalanlandı

Nostalji tramvayına ilişkin açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Nurettin Şengül, son günlerde nostalji tramvayının kaldırılacağına ilişkin kamuoyunda yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Geçici durdurma ve gerekçesi

Şengül, 1999 yılında hizmete giren ve Zerdalilik-Müze arasında Antalya’da hizmet veren 1957 model nostalji tramvaylarında son dönemde yaşanan teknik arızalar ve kazalar nedeniyle yolcu güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması amacıyla seferlerine bir süre ara verildiğini açıkladı.

"Tamamen can ve mal güvenliğini esas alan ihtiyati bir uygulamadır. Yapılan teknik değerlendirmelerle birlikte özellikle elektronik sistemlerde ve işletme güvenliğini etkileyebilecek unsurlar kapsamlı olarak incelenmektedir. Bu süreçte yaşanılabilecek en küçük riskin önüne geçebilmek amacıyla Nostalji tramvayı teknik inceleme ve güvenlik değerlendirme sürecine alınmıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliği kurumumuzun en temel önceliğidir. Hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin güven içinde ulaşım hizmetlerinden yararlanabilmesi bizim için her şeyden önce gelmektedir. Bu nedenle alınan geçici durdurma kararı herhangi bir arızanın olumsuz sonuç doğurmasını beklemeden, önleyici güvenlik yaklaşımı doğrultusunda uygulanmıştır"

Alternatif ulaşım ve hattın geleceği

Seferlerin durdurulduğu sürede aynı güzergâhta otobüslerle toplu taşıma hizmeti verilmeye devam edileceğini belirten Şengül, mevcut araçların modern teknolojilere uygun şekilde yenilenmesi ve şehir dokusuna uygun yeni nesil tramvay modeline dönüştürülmesine ilişkin teknik araştırma ve fizibilite çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

"Hattın kaldırılması kesinlikle söz konusu değildir."

23 Haziran'da yaşanan yangın

Elmalı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde 23 Haziran’da öğle saatlerinde seyir halindeyken nostalji tramvayın üst kısmında çıkan yangın, esnafın dikkati sayesinde fark edildi ve vatmanın uyarılmasıyla tramvay durduruldu. Yangın, esnafın getirdiği 6 yangın tüpü ile söndürüldü; itfaiye ekipleri daha sonra soğutma çalışması yaptı.

Söz konusu olay sonrası tramvay seferleri bir süre durdurulmuş ve yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatılmıştı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANI NURETTİN ŞENGÜL, 1999 YILINDA HİZMETE GİREN VE...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANI NURETTİN ŞENGÜL, 1999 YILINDA HİZMETE GİREN VE ZERDALİLİK-MÜZE ARASINDA ANTALYA'DA HİZMET VEREN 1957 MODEL NOSTALJİ TRAMVAYLARINDA SON DÖNEMDE YAŞANAN TEKNİK ARIZALAR VE KAZALAR NEDENİYLE YOLCU GÜVENLİĞİNİN EN ÜST DÜZEYDE SAĞLANMASI AMACIYLA SEFERLERİNE BİR SÜRE ARA VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANI NURETTİN ŞENGÜL, SON GÜNLERDE NOSTALJİ...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.