Nijerya'nın Zamfara eyaleti, silahlı çete üyelerinin gerçekleştirdiği saldırılarla yeniden sarsıldı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Anka bölgesinde yerel güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda, 10 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi, 14 güvenlik görevlisi ise yaralandı.
Zamfara Valisi Dauda Lawal, yaptığı yazılı açıklamada, saldırı sonrası düzenlenen operasyonda çok sayıda silahlı çete mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Nijerya, uzun süredir silahlı çeteler ve terör örgütleri olan Boko Haram ile DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP tarafından gerçekleştirilen saldırılara maruz kalmaktadır. Ülkede insan kaçırma suçunun cezası idam olsa da, fidye amacıyla kaçırma olaylarının sıklığı dikkat çekmektedir. Silahlı gruplar genellikle ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye taleplerinde bulunmaktadır.