DOLAR
42,7 0%
EURO
50,2 -0,08%
ALTIN
5.958,33 -1,03%
BITCOIN
3.827.559,77 -1,1%

Nijerya'da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Başarıyla Tamamlandı

Nijerya'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başarıyla sona erdi, Türk kültürü ve mutfağı tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 28.05.2025 22:39
Güncelleme Tarihi: 28.05.2025 22:39

Nijerya'da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Başarıyla Tamamlandı

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başarıyla sona erdi. Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği ve Abuja Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen bu etkinliklerle Türk kültürü ve yemekleri Nijeryalılara tanıtıldı.

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Büyükelçilikte düzenlenen bir resepsiyonla son buldu. Resepsiyona, yabancı misyon temsilcileri, Nijeryalılar ve Nijerya'da yaşayan Türk toplumu temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Mehmet Poroy, burada yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası'nın yalnızca lezzetlerin değil, aynı zamanda köklü bir kültürün, zengin bir tarihin ve Anadolu'nun bereketli topraklarında şekillenmiş bir yaşam felsefesinin paylaşımı olduğunu vurguladı. Poroy, "Türk mutfağı sadece bir yemek geleneği değil, paylaşmanın, birlikteliğin ve sıcak misafirperverliğin bir kutlamasıdır." diyerek farklı kültürlerden dostlarla aynı sofrayı paylaşmanın önemine değindi.

Poroy ayrıca, etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve tüm davetlilere şükranlarını sunarak, "Her tarif bir hatıra, her yemek bir hikaye barındırır. Bugün burada tattığınız her lezzet, Türkiye'nin kalbinden gelen bir davettir." ifadelerini kullandı.

Türk Mutfağı Haftası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde, 21-27 Mayıs tarihleri arasında yurt içi ve dışında kutlanırken, Abuja'daki etkinliklerin önemli bir parçası oldu. 22 Mayıs'ta Abuja Yunus Emre Enstitüsünde öğrencilere ve davetlilere, Türk mutfağından seçkin lezzetler ile Nijerya mutfağından geleneksel "suya" yemeği ikram edildi. 23 Mayıs'ta bir restoranda düzenlenen programda Türk kültürü ve yemekleri tanıtılırken, 24 Mayıs'ta da Büyükelçilik rezidansında verilen özel davette basın mensuplarıyla buluşuldu.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri sona erdi....

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri sona erdi. Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği ve Abuja Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Mehmet Poroy konuşma yaptı.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri sona erdi....

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri sona erdi. Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği ve Abuja Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Mehmet Poroy konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı