Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Nihal Candan neden kuaföre gittiğiyle birlikte dikkat çekici açıklamalar yaptı!

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamaları ile 5.5 ay önce tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan, anoreksiya hastalığı nedeniyle tahliye oldu. Bunun üzerine kuaförde görüntü verip röportaj yapan Candan’ın tekrar tutuklanması talep edildi. Nihal Candan ise kuaföre gitme nedenini açıkladı.

Yayın Tarihi: 01.05.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 01.05.2024 17:33

Nihal Candan neden kuaföre gittiğiyle birlikte dikkat çekici açıklamalar yaptı!

Dilan ve Engin Polat çiftinin gösterişli hayatının arka perdesindeki suç örgütü çökertilirken, diğer dolandırıcılar için de harekete geçildi. Bu kapsamda ucuz otomobil vaadiyle çok sayıda insanı dolandıran ve bir şebekeye dahil oldukları öne sürülen Nihal ve Bahar Candan kardeşler 14 Kasım 2023 tarihinde gözaltına alındı. 16 Kasım’da da tutuklandılar. 

İki kardeş Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde yatarken Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek amacıyla cezaevinde yemek yememeye başladı. Yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan, 37 kiloya kadar düştü. Bunun üzerine psikolojisinin bozulduğu ve “cennete gitmek istiyorum” benzeri sözler söylediği belirtildi. Candan’ın avukatı cezaevi idaresine başvuru yaptıklarını kaydetti. Ardından sağlık sorunları nedeniyle Nihal Candan tahliye edildi. 

Tahliye sonrası kuaför! 

Geçtiğimiz günlerde sağlık problemleri nedeniyle tahlil olan Nihal Candan, mama ile beslendiğini açıkladı. Annesi Umut Candan ise Nihal’in cezaevinde “düştüğünü” ve elleri ile kafatasının yaralandığını söyledi. Tahliye kararı sonrası kuaförde görüntü veren Nihal Candan eleştirilmişti. Bunun üzerine eleştirileri yanıtlayan Candan, cezaevinde su dahi içmekten korktuğunu, defalarca akıl hastanesine sevkinin yapıldığını söyledi. Sosyal medyayı bıraktığını ve bilinçli olarak yemek yememe durumunun söz konusu olmadığını söyleyen Candan, hasta olmadığını iddia edenleri “vicdanıyla baş başa bıraktığını” belirtti. Ayrıca sadece sağlık durumu değil, aynı zamanda daha fazla içeride kalmalarının gerekmediğinin söylenerek tahliye ediliğini aktardı. 

Nihal candan

Herkesin hata yapabileceğini söyleyen Candan, terörist olmadıklarını ve nefret nedeniyle ömür boyu hapis yatılmasının gerekmeyeceğini ifade etti. 

Eşinden boşanmayacak! 

İlk 2 aylık süreçte eşiyle görüşmeye devam ettiği, ardından da eşinden ve eşinin ailesinden hiç haber almadığını belirten Candan, “sevilen bir gelin değildim” ifadelerini kullandı. Ayrıca genç kızlara çeşitli tavsiyelerde bulunan Candan, eşinden boşanmayı düşünmediğini kaydetti. 

Neden kuaföre gitti? 

Cezaevinde intihar etmeyi düşündüğünü söyleyen Nihal Candan, bir kez olsun saçlarını taramadığını belirtti. Tahliye olduktan hemen sonra hastane acilinde ailesiyle olduğunu ifade eden Candan, ailesinin moral olsun diye kendisini kuaföre götürdüğünü belirtti ve ekledi: 

“… Bu benim isteğim değildi. "Hadi hemen süsleneyim" diye düşünecek durumda olabilir miyim sizce? Bana moral olsun istediler. Ben 33 kiloya kadar düştüm. 37 kiloyu daha yeni gördüm."