Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Doktora Programı Açıldı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), lisansüstü eğitim alanındaki akademik kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Üniversitenin açtığı yeni doktora programı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında uzmanlık ve araştırma yetkinliği kazandırmayı hedefliyor.
Programın hedefleri ve içeriği
Program kapsamında öğrenciler, alanın güncel kuramsal yaklaşımlarını öğrenmenin yanı sıra bilimsel araştırma becerilerini geliştirme fırsatı bulacak. Yeni doktora programı ile amaç, rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanında ileri düzey bilgiye sahip, bilimsel araştırmalar yürütebilen uzmanlar yetiştirmektir.
Üniversite yönetiminin değerlendirmesi
Prof. Dr. Hasan Uslu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Doktora Programımız ile alanında yetkin uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Programımızın üniversitemize ve bilim dünyasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Açılan programın Üniversitemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum".
Yeni doktora programının, hem akademik çalışmalara hem de rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanındaki bilimsel araştırmalara katkı sunarak nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olması bekleniyor.
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK DOKTORA PROGRAMI AÇILDI