Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İstanbul Sanayi Odası heyetini ağırladı

İstanbul Sanayi Odası heyeti Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ni ziyaret ederek laboratuvarları, Niğde Teknopark'ı ve üniversite‑sanayi iş birliğini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 30.06.2026 17:51
Güncelleme Tarihi: 30.06.2026 17:51

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İstanbul Sanayi Odası heyetini ağırladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İstanbul Sanayi Odası heyetini ağırladı

İstanbul'da düzenlenecek olan Niğde Günleri kapsamında Niğde'ye gelen İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından kabul edilen heyetle üniversite‑sanayi ilişkileri ve olası iş birlikleri ele alındı.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı incelemesi

Ziyaret kapsamında heyet, Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nı gezerek yürütülen bilimsel araştırmaları, laboratuvar altyapısını ve sunulan analiz hizmetlerini yerinde gördü. Yapılan değerlendirmelerde laboratuvar kapasitesinin sanayinin teknik ihtiyaçlarına katkı sağlayacak şekilde kullanılması üzerinde duruldu.

Niğde Teknopark ve bölgesel katkılar

Heyet daha sonra Niğde Teknopark'ı ziyaret ederek burada faaliyet gösteren firmalar ile yürütülen Ar‑Ge ve inovasyon çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Görüşmelerde teknoparkın bölgesel kalkınma, yenilikçi üretim ve teknoloji aktarımı açısından oynadığı rol vurgulandı.

Prof. Dr. Hasan Uslu ziyaretle ilgili olarak, "İstanbul Sanayi Odası Başkanımız Erdal Bahçıvan, Meclis Başkanımız Ender Yılmaz ve değerli yönetim kurulu üyelerini üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Üniversitemizin bilimsel birikimini sanayinin ihtiyaçlarıyla buluşturarak ülkemizin üretim ve teknoloji ekosistemine katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı ziyaretin yeni iş birliklerine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Değerlendirme

Gerçekleştirilen temaslar, üniversite‑sanayi iş birliğinin sürdürülebilir kalkınma ve nitelikli üretim açısından önemini bir kez daha ortaya koydu. Ziyaretin, üniversitenin araştırma kapasitesi ile sanayinin ihtiyaçlarının eşleştirilmesi yönünde somut adımların atılmasına zemin hazırlaması bekleniyor.

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL SANAYİ ODASI ÜYELERİNİ AĞIRLADI

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL SANAYİ ODASI ÜYELERİNİ AĞIRLADI

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL SANAYİ ODASI ÜYELERİNİ AĞIRLADI

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.